Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis și Joe Biden vor sărbători, la Washington, 20 de ani de când România este membră NATO
WhatsApp
Klaus Iohannis se va întâlni cu Președintele SUA, Joe Biden, pentru a marca 20 de ani de când România s-a alăturat NATO.
Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Joe Biden Aceasta este „arma noastră secretă”

Marţi, Preşedintele SUA Joe Biden va găzdui la Casa Albă o întâlnire cu președintele României, Klaus Iohannis, marcând astfel cei 20 de ani de când România a devenit membră a NATO, conform informaţiilor furnizate de secretarul de presă Karine Jean-Pierre, citat de site-ul oficial al Casei Albe.

În cadrul acestei întâlniri, preşedintele Biden îşi va exprima recunoştinţa faţă de preşedintele Iohannis pentru sprijinul acordat militarilor americani în România, subliniind contribuţiile semnificative ale României, în calitate de aliat puternic al NATO, la asigurarea securităţii în regiunea estică a Alianţei, cu accent pe zona Mării Negre.

Cei doi lideri vor reitera sprijinul ferm pentru Ucraina în faţa agresiunii continue a Rusiei şi vor discuta despre diversele domenii în care România şi Statele Unite colaborează, inclusiv în energie, economie şi promovarea valorilor democratice comune.

În plus, va fi abordată şi ceremonia de pe 8 mai de la Washington, unde Klaus Iohannis va fi distins cu premiul Distinguished International Leadership Award de către Consiliul Atlantic, pentru contribuţia sa notabilă, conducerea exemplară a României şi rolul său de lider transatlantic şi european, scrie Agerpres. 

----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel