Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis: România nu va trimite combatanţi în Ucraina - VIDEO
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că nu va trimite soldați în Ucraina. 
 (Sursa foto: Administrația Prezidențială)

România nu va trimite combatanţi în Ucraina, a declarat preşedintele Klaus Iohannis marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, alături de omologul său din Muntenegru, Jakov Milatovic.

"România nu va trimite combatanţi în Ucraina. Noi sprijinim Ucraina în foarte multe feluri şi vom continua", a subliniat şeful statului.

"O posibilă trimitere de combatanţi în Ucraina nu poate fi luată în considerare sub mandat NATO, fiindcă Ucraina nu este aliat NATO", a punctat Iohannis.

El a precizat că, "dacă există înţelegeri bilaterale între un stat şi Ucraina pe orice temă", acestea pot fi onorate.

"Am spus-o de multe ori şi îmi face plăcere s-o repet: România este alături de Ucraina şi de ucraineni şi vom continua sprijinul nostru atât timp cât va fi nevoie", a concluzionat Iohannis.

 

Iohannis: Am salutat măsurile ferme luate de Muntenegru ca răspuns la agresiunea militară a Rusiei

 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său din Muntenegru, Jakov Milatovic, că a salutat "măsurile ferme" luate de Muntenegru ca răspuns la invazia rusă în Ucraina.

Şeful statului român a asigurat că România va continua să sprijine Muntenegru şi celelalte state din Balcanii de Vest împotriva acţiunilor destabilizatoare ale Rusiei.

Totodată, Klaus Iohannis a lăudat evoluţia ţării din Balcanii de Vest pe calea reformelor necesare în procesul de aderare la UE şi a încurajat continuarea acestora "în ritm susţinut".

"L-am asigurat ferm de sprijinul pe care România îl acordă şi îl va acorda în continuare integrării europene a Muntenegrului", a spus Klaus Iohannis.

De asemenea, Iohannis a exprimat disponibilitatea din partea ţării noastre de a oferi expertiză în domeniile de negociere. "Credem că, în acest fel, putem să contribuim la creşterea ritmului acestor discuţii", a adăugat el.

Iohannis a lăudat măsurile ferme luate de Muntenegru ca răspuns la agresiunea Rusiei în Ucraina "în special în ceea ce priveşte alinierea la deciziile Uniunii Europene în domeniul politicii externe şi de securitate, inclusiv cu privire la sancţiuni".

"L-am asigurat pe preşedintele Milatovic că România va continua să sprijine Muntenegru şi celelalte state din Balcanii de Vest în eforturile lor de contracarare a influenţelor destabilizatoare generate sau încurajate de Federaţia Rusă", a spus şeful statului român.

De asemenea, Iohannis a vorbit cu omologul său despre situaţia din Republica Moldova. "Am evidenţiat eforturile autorităţilor de la Chişinău în combaterea efectelor războiului hibrid şi am prezentat sprijinul consistent al României în domenii precum avansarea reformelor, întărirea rezilienţei şi procesul de integrare europeană", a spus şeful statului.

Iohannis a spus că a agreat, împreună cu omologul său, necesitatea dezvoltării unui dialog cât mai aprofundat pe tema securităţii în regiunea Balcanilor. "Ca parteneri în cadrul NATO, am subliniat că este foarte important să construim un spaţiu comun al rezilienţei împotriva dezinformării şi a campaniilor maligne lansate de Federaţia Rusă", a completat Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel