Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis refuză impozitarea progresivă a lui Ciolacu: "Nu se va întâmpla curând" 
WhatsApp
Guvernul s-a angajat să nu crească impozitarea și așa va rămâne, a declarat, luni, președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a spus că discuțiile despre schimbarea sistemului de impozitare se poartă „mai mult la televizor” decât în coaliție.

Întrebat dacă a discutat cu premierul sau cu ministrul de Finanțe despre impozitul progresiv, Klaus Iohannis a spus că discuții au fost.

„Discuție, evident, sunt și este ușor de înțeles de ce sunt aceste discuții, în condițiile în care bugetul de stat trebuie să fie în posibilitatea de a finanța toate subvențiile care au fost decise, de exemplu, în sectorul energetic. Este nevoie, pe de cealaltă parte, de venituri și toată lumea caută venituri în plus. Însă, în acest moment nu există o decizie la nivelul coaliției pentru a schimba sistemul de impozitare și nu cred că se va întâmpla foarte curând, dar nu este, după părerea mea, greșit, să fie luate în discuție diferite variante posibile. Însă românii nu trebuie să trăiască cu teama că mâine se schimbă sistemul de impozitare și dintr-odată trebuie să plătească mai mult”, a spus președintele Iohannis.

Președintele a mai spus că aceste lucruri deocamdată rămân cum sunt stabilite.

„Discuțiile care se poartă în mod nu neapărat cu titlu de noutate se poartă mai mult la televizor decât în coaliție. Deci nu există o decizie politică pe creșterea impozitului sau a taxării. Guvernul s-a angajat să nu crească impozitarea a ceea ce așa va rămâne”, a punctat Iohannis.

Ciolacu vrea impozitare progresivă

 

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a spus că este necesară o discuţie în coaliţie pe tema cotei unice şi a impozitării progresive şi totodată discuţii cu partenerii sociali şi cu reprezentanţii oamenilor de afaceri.

Întrebat cum comentează declaraţia premierului Nicolae Ciucă, lider al PNL, care nu doreşte să renunţe la cota unică, Ciolacu a arătat că este opinia acestuia.

"Este o opinie a dânsului. Noi avem opinia că e nevoie ca România în viitor, nu mâine, nu în următoarele luni, să se încadreze totuşi să facem un pas către ţările dezvoltate. O astfel de discuţie este pentru viitor şi trebuie o discuţie cu toţi partenerii sociali, cu toţi membrii de afaceri, nu e o decizie pe care o iei peste noapte. (...) Haideţi să vedem cu ce propuneri ieşim din coaliţie. Suntem deschişi la minte şi avem o discuţie aplicată sau continuăm cu un slogan: "Noi liberalii - noi suntem cota unică". (...) Ce cale ne dorim pentru România? O cale dezvoltată, ca şi toate ţările dezvoltate din UE şi nu numai sau dorim o ţară ca afară, dar cu sistem fiscal ca-n Rusia?", a declarat Ciolacu, la Parlament.

El a susţinut că nu a vorbit despre impozitarea caselor, ci auditorii externi, amintind că aşteaptă analizele Ministerului Finanţelor.

"Eu o să vă pun la dispoziţie o hartă a globului, să vedeţi câte state au impozitare progresivă şi câte au cotă unică, după aceea facem alte trimiteri la alte personaje", a adăugat liderul PSD, întrebat cum comentează asocierea sa cu Liviu Dragnea, pe tema impozitului progresiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel