Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis, răspuns pentru ȘtiriDiaspora.ro: "Coaliția PSD-PNL și-a făcut treaba bine"
WhatsApp
Klaus Iohannis a răspuns, marți, unei întrebări adresate de jurnalistul Bogdan Bolojan, care a dorit să știe cum evaluează președintele activitatea coaliției dintre PSD și PNL.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți seară, într-o conferință de presă desfășurată la Palatul Cotroceni că, PSD și PNL "și-au făcut treaba bine" în ultimele luni, având în vedere că funcționează într-o coaliție "greu acceptată".

În cadrul conferinței de presă, președintele a răspuns unei întrebări adresate de jurnalistul ȘtiriDiaspora Bogdan Bolojan: "Domnule președinte, cum ați evalua, până în acest moment, coaliția PSD-PNL, colaborarea dintre cele două partide?"

Iohannis: "Coaliția și Guvernul și-au făcut treaba bine"

 

"Este o coaliție care, după părerea mea a fost destul de greu acceptată. Pe cât de greu a fost acceptată, pe atât de repede echipa s-a sudat și Guvernul lucrează bine. După câteva luni după funcționarea coaliției și guvernului instalat de coaliție, pot să spun să că și-au făcut treaba bine, s-au implicat și au rezolvat multe probleme. Evident, multe probleme sunt încă de rezolvat în viitor, dar semnele sunt bune", a spus Klaus Iohannis. 

Președintele Klaus Iohannis susține, marți, o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

LIVE VIDEO

 

Iohannis: România este un actor foarte implicat în politica europeană și în politica de securitate

 

România este un actor foarte implicat în politica europeană și în politica de securitate, afirmă președintele Klaus Iohannis, după ce a participat la summitul NATO și la reuniunea Consiliului European: „Românii sunt mai bine apărați, România este mai bine protejată”.

„Ultimele săptămâni au fost foarte intense pentru România și, dacă vorbim despre politica externă și despre politica de securitate a României, pot să spun că au fost săptămâni foarte bune. Dacă ne gândim doar la ultimele două întâlniri mari, care au avut loc săptămâna trecută, Summitul NATO de la Madrid, și cu o săptămână înainte, Consiliul European, cred că ne amintim, majoritatea dintre noi cu plăcere, de rezultatele bune care au fost obținute de România pentru România. N-aș vrea să repet ceea ce am spus și de la Bruxelles, și de la Madrid, dar cred că este potrivit să repet că aceste întâlniri au făcut România mai sigură, mai vizibilă și au dovedit un lucru care a fost discutat de multe ori, și acum cred că răspunsul este pe măsură: România este un actor foarte implicat în politica europeană și în politica de securitate”, a declarat Klaus Iohannis.

El afirmă că „românii sunt mai bine apărați, România este mai bine protejată”.

„DDacă ne uităm și la Vecinătate, faptul că Ucraina, dar, remarcabil, și Moldova au primit statutul de candidat pentru a intra în Uniunea Europeană, ne dăm seama că și pe acest palier, pentru România, evoluția a fost una deosebit de pozitivă. Aceste rezultate nu au venit de la sine și nu au căzut din cer. Aceste rezultate sunt rezultatele unei echipe mari - și Administrația Prezidențială, Externele, Guvernul, reprezentanțele noastre, foarte multă lume a lucrat foarte mult timp. Ca să fie foarte clar, aceste rezultate au fost muncite și folosesc acest prilej pentru a-mi exprima mulțumirea față de toți cei care s-au implicat pentru a obține aceste rezultate”, conchide șeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel