Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis, prima reacție după ce Joe Biden și Emmanuel Macron au anunțat că vor trimite militari în România
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis salută anunţurile omologilor francez, Emmanuel Macron, și american, Joe Biden, privind creşterea prezenţei militare americane în România, pe flancul de est al NATO, „dacă situaţia de securitate se deteriorează”.

„Salut anunţul explicit al preşedintelui Joe Biden privind creşterea prezenţei militare a SUA în România, pe Flancul Estic, dacă situaţia de securitate se deteriorează şi mai mult. Parteneriatul Strategic România-SUA şi solidaritatea NATO sunt foarte puternice”, a scris Iohannis, joi, pe Twitter.

„Salut călduros anunţul preşedintelui Emmanuel Macron cu privire la disponibilitatea Franţei de a participa la prezenţa militară întărită a NATO în România. Parteneriatul strategic România-Franţa va fi astfel întărit pe flancul estic, în regiunea Mării Negre”, a scris Iohannis, joi, pe Twitter.

 

Joe Biden: „Vom creşte efectiv prezenţa militară în Polonia, în România”



Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că prezenţa militară americană în Polonia şi România va fi crescută.

„Vom creşte efectiv prezenţa militară în Polonia, în România, (...) pentru că avem o obligaţie sacră în termenii Articolului 5, de a apăra aceste ţări. Ele sunt parte a NATO. Nu avem această obligaţie în raport cu Ucraina, deşi suntem foarte îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a spus Biden. 

 

Emmanuel Macron: Trupe NATO franceze, pregătite să ajungă în România

 

Franța este pregătită să trimită trupe în România, în cadrul misiunilor NATO, a anunțat ieri președintele Emmanuel Macron.

Liderul de la Elysee a făcut acest anunţ în timpul unei vizite la o bază militară din Alsacia. Declaraţia preşedintelui francez vine în contextul conflictului dintre Rusia şi Ucraina, care se desfășoară aproape de granițele noastre.

Totodată, într-un discurs susţinut miercuri în Parlamentul European de la Strasbourg, Macron a precizat că vrea să menţină un “dialog exigent” cu Rusia.

Una din eurodeputatele franceze a preluat pe contul de Twitter anunțul președintelui, cu următorul comentariu: „Franța este solidară cu statele europene îngrijorate pentru propria lor securitate”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel