Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis: "Mulți au ales să plece în Vest și la noi rămân posturi vacante"
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre planul pentru a menține asistenții medicali în România, având în vedere că există un deficit de zeci de mii.
România are nevoie de 50.000 de asistenți medicali. Iohannis: „Acesta este planul meu pentru ca românii să nu mai plece în Vest”

Întrebat joi de jurnaliști care este planul pentru aducerea de asistenți medicali în sistemul public din România, Klaus Iohannis a răspuns că vizita sa de astăzi la Spitalul Clinic Colentina din București subliniază „importanța acestei meserii, iar poate tinerii vor fi interesați”.

„Planul meu a fost să fiu azi aici. Mulți au ales să plece și să muncească în Vest. La noi rămân atâtea posturi vacante. Oamenii trebuie pregătiți, trebuie formați. Ca să poată fi formați trebuie să își dorească această meserie. Ca să și-o dorească trebuie să fie cunoscută și atractivă. Am considerat că dacă vin eu aici și subliniez importanța acestei meserii poate tinerii vor fi interesați”, a spus Iohannis.

Iohannis, despre inflația din România: „Vinovat este Putin”. Reacție la afirmațiile lui Isărescu: „Probabil în parc la ei sunt mai mulți tei”

Președintele a spus că este, de asemenea, momentul, ca și sistemul medical să se reformeze.

„În ce privește sistemul sanitar, planuri s-au făcut. Și acum se fac. Diferența este că acum avem ceva ce se numește PNRR - Planul Național de Redresare și Reziliență, care vine cu bani foarte mulți și de data aceasta chiar avem șansa să îmbunătățim situația din spitale și am așteptări foarte mari de la guvern. Cu toții, avem așteptări foarte mari. Chiar astăzi am discutat despre ce proiecte a pregătit Spitalul Colentina, ce proiecte pregătesc alții și dacă folosim acești bani cu înțelepciune, nu doar pe hârtie. Atunci situația în spitalele de români din România se va îmbunătăți”, a mai spus președintele Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel