Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis la reuniunea Consiliului European: „Negocieri se poartă tot timpul pentru aderarea la spațiul Schengen!”
WhatsApp
Președintele României, Klaus Iohannis participă la o sesiune specială a Consiliului European, unde a adus în atenție importanța accelerării procesului de aderare a țării la spațiul Schengen.
Klaus Iohannis la reuniunea Consiliului European: „Negocieri se poartă tot timpul pentru aderarea la spațiul Schengen!”

Declarațiile au fost făcute joi, 1 februarie 2024, înaintea participării sale la reuniunea extraordinară a Consiliului European desfășurată la Bruxelles, Belgia.

Președintele Iohannis a evidențiat că intrarea României în întregime în spațiul Schengen reprezintă un pas esențial, subliniind că acest proces ar trebui să aibă loc cât mai rapid posibil. În timpul declarațiilor de presă, el a subliniat că, pentru el, soluția finală este mult mai importantă decât discuția într-un anumit moment.

Întrebat dacă la Congresul PPE din luna martie va discuta cu cancelarul Austriei, Karl Nehammer, pe tema Schengen, Președintele a precizat că negocierile pentru aderarea României la spațiul Schengen nu ar trebui să depindă de mari reuniuni ale partidelor europene. Acesta a declarat că nu poate anticipa dacă va avea sau nu o discuție cu cancelarul austriac pe această temă.

„Nu este bine să ne imaginăm că avem nevoie de mari întruniri ale unor partide europene ca să discutăm chestiuni bilaterale. Negocieri se poartă tot timpul, la nivelurile potrivite, și nu pot să vă spun acum dacă vom avea sau nu vom avea o discuție pe această temă. Pentru mine, este mult mai importantă soluția decât discuția într-un anumit moment. Noi în continuare credem, eu cred că intrarea României cu totul în spațiul Schengen este un pas natural, care trebuie să se producă cât mai repede.”, a declarat Iohannis.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel