Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis, discurs în Parlamentul European: "Sprijin pentru intrarea României în Schengen și cu granițele terestre" - VIDEO
WhatsApp
Klaus Iohannis se adresează miercuri, Parlamentului European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, în cadrul dezbaterii 'This is Europe'. 
Klaus Iohannis va reafirma poziţia României de susţinere a Ucrainei la reuniunea de la Paris / (Foto: captură video)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-o declarație de presă la Parlamentul European, că a discutat cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, despre intrarea României în Spațiul Schengen și cu granițele terestre, mulțumind pentru sprijinul acordat. 

"Am avut o întâlnire foarte bună cu doamna președinte, întotdeauna avem discuții foarte bune. I-am mulțumit pentru sprijinul constant și ferm pentru obiectivul nostru, al românilor, de a intra în Spațiul Schengen. Apartenența deplină la Spațiul Schengen, inclusiv cu frontierele terestre, cât mai curând, va întări considerabil securitatea Uniunii și va înlesni coeziunea și cooperarea dintre noi.

Am discutat despre prioritătile de pe agenda europeană în această perioadă foarte importantă, când ne pregătim pentru alegerile europarlamentare. Ne pregătim pentru decizii cu impact pe termen lung, pentru viitorul nostru ca Uniune, inclusiv adoptarea noi agende strategice. Vorbim despre extinderea UE, gestionarea migrației, stimularea competitivității sau întărirea pieței interne. Pe scurt, demersuri care să ne consolideze Uniunea intern și extern și, foarte important, să consolideze rolul global al UE", a spus Iohannis, după întâlnirea cu Roberta Metsola.

Ulterior, Klaus Iohannis a susținut un discurs în plenul Parlamentul European. 

VIDEO

 

Şeful statului a fost invitat de preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, să participe la această dezbatere.

"Invitaţia transmisă preşedintelui Klaus Iohannis de a se adresa plenului Parlamentului European, într-un an crucial pentru viitorul Uniunii, inclusiv din perspectiva alegerilor europarlamentare şi a deciziilor majore care vor fi luate în următoarea perioadă, reflectă aprecierea legislativului european pentru rolul activ şi constructiv al preşedintelui României şi al ţării noastre de promotor al unui proiect european coeziv, solid, transparent şi aproape de cetăţean", a transmis săptămâna trecută Administraţia Prezidenţială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel