Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis, despre comasarea alegerilor și rocada prezidențială: „Românii decid cine și când va fi președintele României”
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a abordat mai multe teme importante în cadrul declarațiilor sale susținute la Bruxelles, oferind insight-uri atât despre securitatea cibernetică, cât și despre posibilele schimbări în peisajul politic românesc în anul curent.
Iohannis, mesaj emoționant de Ziua Internațională a Romilor: „Toți cetățenii romi vor beneficia de acces egal la educație și alte oportunități” / Foto: Captura Youtube

Întrebat despre ideea comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale și cât de mult afectează lipsa unui director la Serviciul Român de Informații, într-un an atât de complicat cu alegeri, Iohannis a oferit explicații detaliate pentru fiecare subiect în parte.

În primul rând, Iohannis a subliniat eficacitatea conducerii militare a SRI și a lăudat funcționarea impecabilă a SRI-ului, asigurând că acesta nu are nevoie de modificări semnificative. 

„SRI este condus de prim-adjunctul generalul Ionescu și cred că el conduce SRI-ul foarte bine. Întreaga conducere militară este în funcție, SRI nu are director civil. Evaluarea mea este că SRI-ul funcționează impecabil, nu trebuie să-și facă nimeni probleme. Atacurile au loc acolo unde infrastructura nu este bine protejată.

Din păcate, sunt instituții publice care nu s-au îngrijit de o protecție adecvată a infrastructurii lor informatice. Nu au decât să găsească resurse și să îmbunătățească protecția, altă metodă nu este.”, declară președintele.

 

Comasarea alegerilor

 

Referitor la alegerile din acest an, Iohannis a menționat că soluția comasării anumitor alegeri ar putea fi o opțiune pentru a reduce alegerile și a subliniat că trebuie să se ia rapid o decizie în această privință. 

„În ce privește alegerile, știu că există o discuție în coaliția de guvernare pentru a găsi soluții. Discuția este legitimă, fiindcă patru rânduri de alegeri în jumătate de an, din iunie până-n decembrie, este foarte greu de gestionat. Ar fi o soluție ca anumite alegeri să fie comasate pentru a avea mai puține rânduri de alegeri.

Cum va gestiona coaliția aceste chestiuni, vom vedea, nu este treaba președintelui să se implice în negocierile coaliției de guvernare pentru astfel de chestiuni. Ar fi bine să se ia o decizie cât se poate de repede.

În ce privește rotația președinților, în continuare cred că poziția de președinte nu se joacă la masa verde, ci românii decid cine și când va fi președintele României” a spus președintele Klaus Iohannis, de la Bruxelles.

În concluzie, declarațiile lui Klaus Iohannis reflectă preocuparea pentru securitatea cibernetică, importanța unei gestionări eficiente a procesului electoral și necesitatea unei abordări responsabile în ceea ce privește funcția prezidențială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel