Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis despre cele „două mega-proiecte de infrastructură“ din România, anunțate de SUA
WhatsApp
Președintele Iohannis a spus că săptămâna acesta va avea loc o nouă rundă de discuții privind cele „două mega-proiect de infrastructură“ din România, anunțate recent de Ambasada SUA. 

SUA vor să construiască o autostradă și o cale ferată care să lege porturile Constanța, din România, și Gdansk, din Polonia. Anunțul a fost făcut de ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman. Șeful statului, Klaus Iohannis a explicat, marți seara, că cele două mega-proiecte sunt importante și pentru România, dar și pentru regiunea est-europeană despre care discuțiile au fost demarate încă din 2018.

„Sunt două mega-proiecte de infrastructură discutate și la întrunirea din 2018 care s-a ținut la București. S-au făcut pași importanți, s-au asociat camere de comerț, s-a construit un fond de investiții și săptămâna viitoare, când vom avea o întâlnire prin videoconferință și vom face noi paşi în direcţia realizării acestor proiecte, vom detalia. Nu aș putea să spun în ce interval de timp vor fi realizate, dar sunt importante. Pledez pentru pași hotărâtori în această direcție.

Fiind proiecte foarte mari, nu  aș putea să spun cam în ce interval de timp ar putea fi realizate, dar este important de înţeles că ele sunt vitale pentru regiunea noastră, fiindcă ele vor face legătura pe axa Nord-Sud care este de mare interes şi pentru ţara noastră; şi eu voi pleda pentru paşi hotărâţi în direcţia realizări acestor două proiecte“, a declarat Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel