Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis, declarații de ULTIMĂ ORĂ despre vaccinul anti-covid: „Întrezărim ieșirea din această criză medicală de proporții“
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a convocat mai mulți miniștri pentru a discuta despre campania de vaccinare împotriva Covid-19. La întrunire vor fi prezenți miniștrii Sănătății, Apărării și de Interne. Președintele face declarații de presă începând cu ora 17.00.
presidency.ro

„Pandemia de Covid-19 ne-a modificat tuturor viețile.Limitarea acestei pandemii este o prioritate 0 pentru toate guvernele lumii.

Vaccinul anti-covid a devenit la ora actuală speranța noastră de a ne întoarce cât mai curând la o viață normală.

La momentul în care vaccinurile vor ieși din producție, trebuie să ne asigurăm că putem să le distribuim tuturor în mod echitabil.

Avem de-a face cu o adevărată problemă de securitate națională. Autoritățile s-au mobilizat foarte bine și avem o strategie de vaccinare care va fi aprobată în zilele următoare.

Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare și implicare a resurselor umane, precum și planul de acțiune. Strategia de vaccinare va fi supusă aprobării CSAT.

Ministerele Sănătății, Apărării și Internelor au cooperat foarte bine pentru pregătirea corespunzătoare a procedurilor și asigurarea disponibilității personalului medical.

Am discutat și de necesitatea ca serviciile de vaccinare să fie ușor accesibile pentru categoriile țintă. Conform strategiei, din grupurile prioritare fac parte personalul din domeniul sănătății, ca și cel din centre rezidențiale, populația cu risc ridicat și personalul din domenii cheie.

Vaccinarea se va face etapizat. Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare, medicină de familie, echipe mobile pentru celelalte categorii.

Strategia de distribuție va ține cont de condițiile specifice pentru fiecare vaccin. Ministerul Apărării va asigura depozitul central și cele șase depozite regionale.

Comunicarea clară cu cetățenii e esențială, la fel ca și combaterea dezinformării. Toate informațiile oficiale vor fi comunicate pe un site oficial.

Este foarte important de știu că vaccinurile odată aprobate de organismele internaționale de profil sunt sigure, sunt eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt pandemiei/, au fost principalele declarații ale șefului statului.

 

Actualizare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel