Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis: "Ceea face face PSD este o sfidare la adresa oamenilor. Le este frică!"
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a făcut primele declaraţii după decizia CCR de astăzi şi după ce ş edinţa Parlamentului pentru învestirea Guvernului Orban II a fost închisă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, care a anunţat că nu există cvorumul necesar pentru desfăşurarea lucrărilor.
presidency.ro

"PSD continuă să demonstreze că este un partid iresponsabil care se joacă cu destinul României. După ce a produs una dintre cele mai dezastruoase guvernări de după Revoluţie, după ce a demis guvergnul Orban pentru a conserva puterea baronilor locali, PSD a creat o nouă criză pe care a aprofundat-o decizia CCR. Nu voi comenta decizia CCR, cum nu am comentat nici cu alte ocazii şi voi aştepta motivarea", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat că din 465 de parlamentari şi-au înregistrat prezenţa 188, declarând închisă şedinţa în care urma să se voteze Guvernul Orban II.

"Ceea ce face PSD este o sfidare la adresa oamenilor. Vedem un guvern demis pentru că a încercat să democratizeze administraţia locală şi, chiar aşa demis, lucrează pentru ca instituţiile să poată lucra în condiţii eficiente pentru oameni. 

Vedem un PSD obsedat de putere, care refuză să accepte că şi-a pierdut legitimitatea de a guverna. Acesta nu este verdictul meu, ci al cetăţenilor. PSD-ului îi este frică să se întoarcă la popor", a mai precizat şeful statului.

Cât despre ce va face după decizia CCR de astăzi, preşedintele a mai spus că va "pregăti câteva demersuri foarte concrete".

Curtea Constituţională a României a stabilit luni că există conflict juridic între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, în funcţia de premier, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR. Potrivit surselor citate, preşedintele Klaus Iohannis trebuie să facă o nouă nominalizare pentru funcţia de premier. Curtea a constatat, în acord cu Decizia nr.80/2014, că desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorităţi parlamentare în vederea formării unui nou guvern. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel