Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis, anunț despre prelungirea stării de urgență. ULTIMA ORĂ
WhatsApp
Președintele României, Klaus Iohannis, susține, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă după ședința avută cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri.
presidency.ro

- Am dorit să tragem primele concluzii, cum au fost puse în practică măsurile puse în practică prin decret și ordonanța militară. 

- o primă concluzie ar fi că în comparație cu alte țări, creșterea numărului de persoane afectate de epidemie nu a fost așa mare cum am observat în țari unde avem multi romani, în Italia, Spania. Pentru că noi am luat din timp măsuri foarte ferme. - Nu e momentul să ne relaxăm, să nu mai ascultăm indicațiile autorităților.

- Evoluția epidemiei depinde de cum respectăm aceste indicații. Dacă respectăm aceste indicații e posibil să nu avem o creștere foarte mare - nu suntem încă la vârful epidemiei.

- În niciun caz nu e momentul să ne relaxăm, să fim atenți, să nu fim panicați și să respectăm indicațiile autorităților.

- Va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. Vom elabora textul decretului și la începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret de prelungire a stării de urgență cu încă o lună de zile. E absolut necesar pentru a ține epidemia sub control.

 - Am decis ca România să trimită o echipă de medici și asistenți medicali în Italia. Vor merge în zona Milano, vor pleca cel târziu mâine. O echipă formată din 11 medici și asistenți medicali

- prin această epidemie avem o criză care nu e doar de sănătate ci e o criză care afectează întreaga economie și bugetul. E nevoie de bani mai mulți în sectorul de sănătate publică, pe partea de asistență medicală, șomajul și șomajul tehnic trebuie plătite. Vom avea o situație complicată. Însă e clar că această complicație nu se rezolvă de la sine.

- Va trebui Guvernul să facă o analiză cuprinzătoare și să nu ne limităm doar la o rectificare a bugetului care prevede câteva schimbări pentru câteva luni.

- Va fi nevoie de reevaluarea tuturor cheltuielilor care se fac din banul public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel