Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis a semnat numirea lui Marcel Boloş la Ministerul Cercetării
WhatsApp
Marcel-Ioan Boloş este noul ministrul al Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a lui Marcel-Ioan Boloş, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării.

Conform Administrației Prezidențiale, ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc vineri, ora 14.00, la Palatul Cotroceni.

Conducerea PNL a decis joi să îl propună pe Marcel Boloș pentru funcția de ministru al Digitalizării.

Florin Roman, fostul ministru al Digitalizării, a demisionat pe 15 decembrie 2021 în urma unor acuzații de plagiat.

Marcel Boloş a fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Orban, însă portofoliul său a fost preluat de USR, prin Cristian Ghinea, în guvernarea PNL-USR-UDMR.

În 17 iunie, ministrul Proiectelor Europene de la acea dată Cristian Ghinea a afirmat că Marcel Boloş a făcut un PNRR care nu ar fi fost luat niciodată în serios de Comisia Europeană.

Marcel Boloş este şi profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Oradea şi are un doctorat în contabilitate - “Bugetul şi contabilitatea comunităţilor locale între starea actuală şi posibilităţi de modernizare” - obţinut la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Ştiinţe Economice. În perioada 1999-2015, propunerea de ministru din partea PNL a mai predat la aceeaşi facultate ca: asistent universitar; lector universitar doctor şi conferenţiar universitar doctor la catedra de Finanţe Contabilitate.

[citese si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel