Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Care este populația Bucureștiului? Klaus Iohannis a răspuns pentru StiriDiaspora.ro. Controversă cu Gabriela Firea
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a răspuns în scris întrebării puse de jurnalistul StiriDiaspora.ro, Bogdan Bolojan. Klaus Iohannis a fost întrebat care este populația Bucureștiului, în contextul în care în acest moment există date confuze. 

Restricțiile sunt impuse în momentul în care într-o localitate din România se atinge o rată crescută a infectărilor. În București autoritățile au luat deja decizia de a închide restaurantele la interior, însă numărul de infectări continuă să crească. Pentru ca resticțiile să fie impuse în mod corect este nevoie de un calcul matematic care se raportează la numărul de locuitori. Astfel a fost important să aflăm date clare în ceea ce priveste numărul de locuitori din municipiul Bucuresti pentru că Grupul de Comunicare de Strategică și Comitetele pentru Situații de Urgență nu au reușit să ajungă la un acord în acest sens. În cazul în care se atinge cota de 3 infectări la mia de locuitori, autoritățile vor impune restricții și mai severe. Astfel s-a ajuns la întrebarea pusă președintelui, în conferința de presă de la Cotroceni, de miercuri, 7 octombrie. Președintele României a spus că va răspunde câteva zile mai târziu, în scris, după ce se va documenta, cee ce s-a și întâmplat. 

Conform răspunsului primit, Bucureștiul are o populație de 2 196 430 de locuitori.  Dintre ei, 2.163.057 au domiciliul în București, iar 33.373 au viză de reședință. Iată răspunsul oficial: 

1. -imagine fara descriere- (73628362896529863.jpg)

 

Reacția fostului primar al Bucureștiului, Gabriela Firea, la întrebarea adresată la Cotroceni de StiriDiaspora

 

Întrebarea adresată la Cotroceni a trezit și reacția fostului primar al Bucureștiului, Gabriela Firea care susține că în acest moment cifrele oficiale sunt depășite și că de fapt populația reală a Bucureștiului, adăugându-i pe cei care locuiesc fără să aibă domiciliul în mod oficial sau viză de reședință, ar fi de patru milioane de locuitori. 

"Întrebare la Cotroceni : ce populație are Bucureștiul?
Răspuns : Nu vă pot răspunde pe loc. Dați-mi voie să mă documentez. Vă transmit răspunsul în scris.


Am repetat în nenumărate rânduri, chiar obsesiv, că în Capitală trăiesc aproape 4 milioane de locuitori. Cu buletin de București sau fără. Cifră calculată de organismele internaționale care au realizat evaluări și analize privind aspectele demografice și socio-economice.

Recensamântul din 2011 scotea la lumină un numar de 2 milioane 200 mii de locuitori. Cifra este depășită, de ani de zile!

De aceea, și restricțiile sau măsurile luate in Capitală trebuie să țină cont de numărul de infectări Sars-Cov 2 la numărul REAL de locuitori, nu la o statistică antică!

Omenirea se mișcă, evoluează, numai noi parcă suntem condamnați să rămânem încremeniți cu birocrații de la DSP-uri și Ministerul Sănătății care nu știu pe ce lume trăiesc, la 8 luni de la declanșarea “gripei ușoare”.

Testare masivă pentru izolare NU vor să facă, așa cum se procedează în lumea civilizată! În schimb, impun restricții pe bandă rulantă, îngropând economia!" a fost mesajul Gabrielei Firea, scris pe Facebook, imediat după întrebarea lansată de StiriDiaspora.ro. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel