Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis: "Noi vorbim de o CATASTROFĂ"
WhatsApp
Până când se găsesc soluțiile ca elevii să poată participa la cursuri online, sunt copii care în continuare nu au acces la educație. Președintele Klaus Iohannis spune că trebuie găsite soluții, nu vinovați, pentru că „vrem să prevenim o generație pierdută”.
presidency.ro

Întrebat, luni, într-o conferință de presă, despre elevii care nu au avut posibilitatea în prima lună de școală să învețe online pentru că nu aveau tablete sau internet sau curent electric, Klaus Iohannis a spus că „noi vorbim de o catastrofă, nu de niște detalii administrative”.

„În această perioadă nu cred că e cazul să căutăm vinovați, ci soluții. Noi vorbim de o catastrofă, nu de niște detalii administrative. Vrem să prevenim o generație pierdută. Se caută soluții pentru fiecare caz în parte. Problema este imensă și conține mult mai multe probleme decât că într-o școală poate nu toți elevii au primit materialul pentru a participa online. Pe parcurs ele se rezolvă, îmi doresc la până la sfârșitul anului școlar să putem spune că am reușit să dotăm școlile”, a spus Iohannis.

De asemenea, întrebat dacă sunt în siguranță elevii la școală, acolo unde se mai fac cursuri față în față, Iohannis a spus că „pandemia ne-a luat pe nepregătite”.

„Guvernul lucrează la aceste chestiuni și în fiecare zi apare câte un progres. Pandemia ne-a luat total pe nepregătite. Țin să vă amintesc că atunci când a apărut la noi pandemia rezervele României au fost zero în acest domeniu. De atunci noi gestionăm pandemia în paralel gestionăm toate domeniile unde ar fi trebuit să existe o rezervă”, a mai spus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel