Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Kelemen Hunor spune că Iohannis a ajuns să fie atât de urât în comunitatea maghiară "cum nu a fost nici Iliescu" 
WhatsApp
Kelemen Hunor spune că Iohannis greșește foarte mult că nu le spune oamenilor care l-au votat ce are de gând să facă și că a intrat într-o zonă total netransparentă. 
Kelemen Hunor, vicepremier în Guvernul României (Sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)

Liderul UDMR spune că Iohannis a luat votul maghiarilor într-o proporție covârșitoare atunci când a fost în lupta pentru funcția de președinte cu Victor Ponta. Popularitatea actualului președinte ar fi scăzut extrem de mult, spune Kelemen Hunor. 

"N-aş putea să fac bilanţul mandatelor preşedintelui Iohannis acum, în două - trei minute. Când îşi termină mandatul, vom face acest bilanţ. Deocamdată, sigur, există nemulţumiri. Eu văd la comunitatea mea cam cum s-a schimbat abordarea faţă de preşedintele Iohannis. În 2014, când era în competiţie cu Victor Ponta, a luat peste 80% din voturile maghiarilor. Exista o încredere foarte mare. Acum a ajuns la o neîncredere cum nu a avut nici măcar, cred, Iliescu", a arătat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: "Iohannis trebuie să răspundă votanților săi ce vrea să facă în continuare"

 

Hunor spune că el nu l-a votat pe Klaus Iohannis, dar votanții merită un răspuns din partea președintelui: să spună ce funcție vrea să ocupe și cu ce scop. 

"Nu, că nu am avut situaţia să fiu amăgit. Cei care l-au votat merită un răspuns, merită măcar o informaţie: "Oameni buni, merg acolo ca să fac următorul lucru". (...) Lipseşte transparenţa şi în această chestiune că, până la urmă, cei care te-au votat într-o proporţie uriaşă, după aceea într-o proporţie foarte mare, ca să prinzi şi al doilea mandat, totuşi merită un răspuns de la tine, de la preşedintele României. Oamenii care te-au votat nu sunt eu, eu nu l-am votat", a spus Kelemen Hunor.

Amintind de afirmaţia preşedintelui Iohannis "Jo napot kivanok PSD", din 2020, liderul UDMR a reafirmat că aceasta a reprezentat "o lovitură spre social-democraţi şi spre Marcel Ciolacu".

"Preşedintele Iohannis a făcut acea greşeală, despre care am vorbit foarte mult, folosind limba maghiară, ca să lovească în PSD. (...) A fost o lovitură spre Marcel Ciolacu, spre PSD, spunând şi lucruri care nu erau adevărate. Ştia şi Iohannis că nu e adevărat (că se negociază vânzarea Ardealului - n.r.), dar mă rog... Acum, PNL e în coaliţia de stânga cu PSD", a menţionat Kelemen Hunor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel