Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Karl Nehammer, noi condiții pentru aderarea României la Schengen: „Acționați în consecință!”
WhatsApp
Cancelarul austriac Karl Nehammer pune noi condiții pentru a fi de acord cu extinderea Schengen. 

Potrivit ministrului de Interne Gerhard Karner (ÖVP), este necesară o nouă directivă europeană pentru reducerea numărului cererilor de azil în Austria și în Uniunea Europeană. Aceasta ar trebui să permită respingerea solicitanților cu șanse mici sau inexistente de protecție, fără să mai fie nevoie să treacă printr-o procedură de azil, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului după vizita de luni în Bulgaria a lui Karner și a cancelarului Karl Nehammer.

Directiva propusă provine dintr-un plan în cinci puncte pe care Karner l-a publicat în noiembrie. Într-o scrisoare de la acea vreme, el a cerut și Comisiei UE să acționeze în consecință.

Rareș Bogdan anunță că România schimbă foaia cu Austria: „Nu mai merge cu frumosul”

 

Gerhard Karner a cerut în mod repetat modalități mai simple de a putea respinge refugiații

 

Duminică, în interviul pentru „ZiB 2” din capitala Bulgariei, Sofia, Karner a cerut în mod repetat modalități mai simple de a putea respinge refugiații din UE. Mai exact, potrivit unui purtător de cuvânt al ministerului, accentul se pune pe crearea unei noi directive de respingere a UE pentru solicitanții de azil fără șanse reale de a li se acorda protecție - cum ar fi persoanele din India sau Tunisia, care au venit în UE prin Serbia în 2022.

Propunerea nu a fost încă finalizată. Dar ministrul va continua să o pună în discuție, de exemplu în timpul unei vizite planificate în Suedia, care deține în prezent Președinția Consiliului UE.

Planul a fost respins din partea experților. Lukas Gahleitner-Gertz de la Coordonarea Azilului consideră planul ca o încălcare a Convenției Europene a Drepturilor Omului.

2. -imagine fara descriere- (karl-nehammer--noi-conditii-pentru-extinderea-schengen-actionati-in-consecinta-2.jpg)

Olanda aruncă un "măr otrăvit"? Anunță public că sprijină România pentru aderarea la Schengen 

Convenția de la Geneva privind statutul refugiaților nu permite acest lucru, a spus expertul constituțional Bernd-Christian Funk, într-un interviu pentru publicația Standard. Nu este posibilă returnarea solicitanților de azil fără efectuarea unei proceduri corespunzătoare, în fiecare caz în parte.

Pe baza Cartei drepturilor fundamentale a UE, o directivă de repatriere este „probabil posibilă din punct de vedere juridic, dar imposibil de realizat din punct de vedere practic”, a explicat Funk. Ce trebuie făcut cu persoanele respinse și cine ar trebui să le asigure repatrierea poate fi stabilită doar cu consensul tuturor statelor membre UE.

Schengen. Nehammer, nou anunț despre votul pentru România, înainte de vizita în Bulgaria

 

Sursa foto: Facebook @Karl Nehammer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel