Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Karl Nehammer, mesaj tranșant după vizita la București: Schengen nu funcționează, deci nu se va extinde
WhatsApp
Cancelarul austriac Karl Nehammer spune, după vizita la București, că spațiul Schengen nu poate fi extins.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a transmis un mesaj pe X (fosta Twitter), după vizita la Palatul Cotroceni, unde a discutat cu președintele Klaus Iohannis. 

"Astăzi mă aflu la București la congresul Partidului Popular European

Ne pregătim împreună pentru importantele alegeri pentru Parlamentul European din iunie. O conversație cu președintele României, Klaus Iohannis, a fost, de asemenea, în program.

România este un partener important al Austriei. Companiile noastre sunt puternic implicate în România și creează multe mii de locuri de muncă acolo. Mulți cetățeni români lucrează în Austria în profesii de asistență medicală și sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire.

În același timp, am vorbit foarte deschis și despre obiecțiile austriece față de extinderea rapidă a spațiului Schengen.

Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: sistemul Schengen nu funcționează în prezent, prin urmare nu poate fi extins", a transmis cancelarul german pe rețeaua X.

postare-reteaua-x_93361500

Cancelarul austriac a susținut un discurs la Congresul Partidului Popular European (PPE)

 

Uniunea Europeană trebuie să ia în serios preocupările legate de toate frontierele sale externe şi să asigure statelor de frontieră fonduri suficiente pentru a asigura protecţia comună, a declarat cancelarul austriac Karl Nehammer, joi, la Bucureşti, în cadrul unei alocuţiuni susţinute la Congresul Partidului Popular European (PPE).

Şeful guvernul austriac a afirmat că alegerile europene au multe mize, în condiţiile în care în cadrul UE partidele se radicalizează atât la stânga, cât şi la dreapta.

Citește mai multe aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel