Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Joe Biden: Pandemia Covid-19 a luat sfârșit în SUA
WhatsApp
Președintele Joe Biden a declarat că pandemia s-a încheiat în SUA, chiar dacă numărul americanilor care mor din cauza Covidului continuă să crească.
Biden șterge datoriile cu facultatea ale tuturor studenților. "Pagubă" de 400 de miliarde de dolari 

Biden a declarat că, deși "avem încă o problemă", situația se îmbunătățește rapid. Statisticile arată că peste 400 de americani mor în medie în fiecare zi din cauza virusului.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat săptămâna trecută că sfârșitul pandemiei este "la vedere".

Într-un interviu acordat emisiunii 60 Minutes de pe CBS, Biden a declarat că SUA încă mai are "mult de lucru" pentru a controla virusul. 

"Dacă observați, nimeni nu poartă măști", a spus președintele, arătând spre mulțimea din jurul lui. "Toată lumea pare să fie într-o formă destul de bună... Cred că se schimbă.", conform BBC News.

 

Oficialii americani au prelungit până la 13 octombrie pandemia Covid-19, care este în vigoare din ianuarie 2020

 

Până în prezent, mai mult de un milion de americani au murit din cauza Covidului. Datele de la Universitatea Johns Hopkins arată că media de șapte zile a deceselor se ridică în prezent la peste 400, cu peste 3.000 de morți în ultima săptămână.

În ianuarie 2021, prin comparație, peste 23.000 de persoane au fost declarate moarte din cauza virusului pe parcursul unei singure săptămâni. Aproximativ 65% din populația totală a SUA este considerată complet vaccinată.

Unele mandate federale de vaccinare rămân în vigoare în SUA - inclusiv pentru lucrătorii din domeniul sănătății, personalul militar și orice cetățean non-american care intră în țară cu avionul.

 

Șeful Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a recunoscut că situația s-a îmbunătățit.

 

În ultimele săptămâni, oficialii din domeniul sănătății publice și-au exprimat un optimism prudent cu privire la faptul că lumea se îndreaptă spre o redresare a pandemiei, dar continuă să îndemne oamenii să rămână precauți.

Luni, Dr. Anthony Fauci, șeful Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a recunoscut că situația s-a îmbunătățit. El a adăugat că rata zilnică actuală a deceselor este încă "inacceptabil de mare".

A mai avertizat, de asemenea, că noi variante ale Covid-19 ar putea apărea în continuare, în special în următoarele luni de iarnă.

Statele Unite au autorizat recent noi vaccinuri care corespund versiunii variantei Omicron care domină în prezent în această țară, oficialii federali din domeniul sănătății cerându-le americanilor să își țină vaccinurile la zi.

 

Directorul general al OMS prevede sfârșitul pandemiei, de asemenea

 

Săptămâna trecută, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că lumea "nu a fost niciodată într-o poziție mai bună pentru a pune capăt pandemiei".

"Nu am ajuns încă acolo", a spus el. "Dar sfârșitul este la vedere".

De asemenea, Covid-19 continuă să aibă un impact semnificativ asupra economiei americane, Biroul Național de Cercetare Economică raportând săptămâna trecută că boala legată de Covid a redus forța de muncă din SUA cu aproximativ 500.000 de persoane.

Biden a declarat că, în opinia sa, pandemia a avut un impact "profund" asupra psihicului americanilor.

"Asta a schimbat totul... atitudinea oamenilor față de ei înșiși, față de familiile lor, față de starea națiunii, față de starea comunităților lor", a spus el. "A fost o perioadă foarte dificilă. Foarte dificilă".

Peste 6,5 milioane de persoane au murit de la începutul pandemiei în întreaga lume. Statele Unite au înregistrat cel mai mare număr de decese, urmate de India și Brazilia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel