Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Jeleu de mango și nucă de cocos. Un desert exotic și răcoros, perfect pentru vară
WhatsApp
Acest jeleu neted și cremos de mango este un desert apetisant, mai ales cu un amestec nebunesc de nucă de cocos. Vezi rețeta inedită pentru jeleul de mango și nucă cocos pe care ți l-am pregătit.
Jeleu de mango și nucă de cocos. Un desert exotic și răcoros, perfect pentru vară / Foto: Captură video youtube

Pentru luna iunie, ne-am gândit să te delectăm cu un desert răcoros, dulce acrișor, mai exact un jeleu de cocos cu fructe tropicale. Ți-am pregătit o rețetă inedită care are ca ingredient vedetă un fruct exotic de sezon superb, mango.

Desigur, jeleul de cocos merge combinat aproape cu orice fruct, deci oricând poți jongla cu ingredientele. Noi am făcut rost de rețeta Mango Coconut Jelly de Pailin de la Hot Thai Kitchen. Este un desert foarte răcoritor și ușor.

Am așezat jeleul în pahare mici. La stratul de jeleu de mango am adăugat cuburi mici de mango. Mango și nucă de cocos este o combinație exotică. Am adăugat frunze proaspete de mentă la stratul de mango pentru a-i da un plus de prospețime. Iată rețeta. Faceți-o cu un fruct la alegere.

 

Jeleu de mango și nucă de cocos 

 

Număr porții: 4-6 

Ingrediente pentru stratul de mango:

- 250 g de mango dulce tăiat în cubulețe

- 10 g de praf de agar agar sau gelatină

- 237 g de apă rece

- 25-50 g de zahăr

- 115 g de suc de portocale

- 14 g lingură de suc de lămâie

- fructe proaspete tocate sau câteva frunze de mentă

 

Ingrediente pentru stratul de nucă de cocos:

- 152 g de lapte de cocos

- 14 g de pudră de agar agar agar sau gelatină

- 50 g de zahăr

- 158 g de apă

- un vârf de cuțit generos de sare

 

Jeleu de mango și nucă de cocos - Mod de prepare

 

Se prepară stratul de mango: Adăugați mango și sucul de portocale în cana blenderului. Pasați mango până obțineți un lichid omogen. Amestecați apa și agar agar într-o cratiță. Puneți cratița la foc mediu și aduceți amestecul la fierbere. Continuați să amestecați până când agar agar se dizolvă. Asigurați-vă că agar agar s-a dizolvat complet.

Adăugați zahărul și aduceți amestecul la fierbere. Adăugați piureul de mango și amestecați bine. Gustați amestecul și adăugați sucul de lămâie în mod corespunzător. Nu vreți să fie prea acru. Ar trebui să adauge un gust răcoritor. În această etapă puteți adăuga și zahăr suplimentar dacă este necesar.

Turnați lichidul într-o tavă. Adăugați fructe proaspete sau frunze de mentă, dacă folosiți vreuna. Lăsați stratul de mango să se întărească.

Pregătiți stratul de nucă de cocos: Amestecați apa și agar agar într-o cratiță. Puneți tigaia la foc mediu și aduceți amestecul la fierbere. Amestecați amestecul astfel încât agar agar să nu se lipească de fundul vasului. Adăugați zahărul și sarea. Aduceți amestecul la fierbere.

Adăugați laptele de cocos. Se amestecă bine. Turnați încet amestecul de nucă de cocos cu o lingură peste stratul de mango. Puneți tava în frigider și lăsați jeleul să se întărească complet. Eu am lăsat-o în frigider timp de 3-4 ore.

Așa cum a menționat Pailin este mai bună când este rece. Tăiați jeleul în pătrate și serviți.(dacă l-ați așezat într-o tavă).

 

Sfaturi:

 

Spargeți orice bule care se formează, altfel veți obține o suprafață neuniformă.

Cel mai bine este să folosiți un mango care nu este fibros.

Adăugați orice fruct la alegere la stratul de mango.

Puteți adăuga un strop de alcool dacă doriți.

Greșeala pe care mulți au făcut-o este că au pus stratul de mango să se întărească în frigider. Ca urmare, stratul de deasupra era prea închegat când au adăugat stratul fierbinte de nucă de cocos. Acest lucru a dus la alunecarea stratului de nucă de cocos de pe cel de mango.

Este nevoie de mai puțin zahăr decât cel menționat în rețeta originală. Gustați lichidele de mango și de nucă de cocos pentru a verifica dacă trebuie să adăugați mai mult.

Folosiți forme, pahare, boluri etc. pentru a fixa jeleul.

După ce adăugați zahărul în apă, asigurați-vă că o aduceți la fierbere. Acest lucru va ajuta la fixarea bună a jeleului.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel