Jardinieră de legume este o rețetă veche, publicată într-un ziar din mai 1939. Acest preparat se recomandă a fi servit ca garnitură, alături de pui pane și găluști de vin.
- un pahar cu mazăre
- morcovi
- cartofi
- slănină afumată
- sare
- piper
- unt, făină, smântână (pentru rântaș)
Iată rețeta de jardinieră de legume, exact așa cum este ea publicată în mai 1939:
"Se fierb următoarele: un pahar cu mazăre tânără, carote tinere, cartofiori, o bucată de slănină afumată, sare, piper.
Cu un sfert de oră înainte de a servi, se adaugă la fiert o farfurie cu mere acre tăiate mărunt, se leagă un rântaș deschis din unt și făină și se stropește cu smântână".
Cea mai simplă rețetă pentru a obține un rântaş alb: se topeşte untul într-o cratiţă, la foc mic-mediu. Se amestecă untul, pe măsură ce se topeşte, ca să se evite colorarea sa. Odată ce untul este topit, se începe adăugarea făinii, ca să se obţină o pastă. Poți folosi cantităţi egale de unt şi făină, dar este mai simplu de preparat urmărind atent textura şi consistenţa. Când mixtura începe să se îngroaşe, se amestecă permanent şi se dă focul mic, pentru a nu colora rântaşul.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut această rețetă, cu siguranță îți va plăcea și cea de Găluști de cartofi cu sos de ficat, o altă rețeta genială din bucătăria românească veche.
Sursa foto: Pagina de Facebook Reclame Vechi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News