Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
UPDATE. Iulian Dumitrescu (PNL) șeful CJ Prahova, adus oficial la DNA pentru audieri; acuzații de luare de mită
WhatsApp
Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova și prim-vicepreședinte al PNL, a ajuns oficial la sediul DNA pentru a fi audiat într-un dosar în care este suspectat de luare de mită.
Iulian Dumitrescu (PNL), la sediul DNA

UPDATE, 19.50. Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova și prim-vicepreședinte al PNL, a fost plasat sub control judiciar de către procurorii DNA, în urma audierilor.

Știre inițială: Procurorii DNA au efectuat, joi dimineața, 16 percheziții la domiciliul președintelui CJ Prahova Iulian Dumitrescu, dar și la membri ai familiei acestuia. Dumitrescu este suspectat de luare de mită și fals în declarații alături de alte persoane, între care și sora sa.

Procurorii DNA fac percheziții și la Hidro Prahova, compania de apa din județ, subordonata Consiliului Județean, dar și la sediul Consiliului Județean Prahova.

 

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu (PNL), vizat de percheziţii ale procurorilor DNA

 

Ancheta procurorilor ar viza modul prin care ar fi fost încheiat contractul de proiectare şi execuţie a centurii oraşului Mizil din judeţul Prahova.

Iulian Dumitrescu este unul dintre cei patru prim-vicepreședinți ai PNL. A fost unul dintre principalii pretendenți din PNL pentru a prelua Ministerul Transporturilor în guvernul Nicolae Ciucă.

După ce sora și cumnatul lui Iulian Dumitrescu au venit primii, cu mandat, pentru a fi audiați de DNA, în jurul orei 17.00 a fost adus și Iulian Dumitrescu.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, au confirmat cercetările în cazul președintelui CJ Prahova, precizând că sunt suspiciuni de corupție și fals, care ar fi fost săvârșite în perioada 2020, până în prezent, de către ”funcționari publici în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

”În cursul zilei de 01 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 19 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Prahova, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, anunță procurorii DNA.

Iulian Dumitrescu: „Nu am nimic de ascuns“

 

În urma acestor informații, Iulian Dumitrescu a reacționat:

În urma speculaţiilor apărute public, vreau să fac următoarele precizări:

Pun la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele de care au nevoie.

Colaborez cu instituţiile statului pentru a lămuri cât mai repede această situaţie.

Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative.

În momentul în care se va finaliza această fază a anchetei, voi comunica transparent opiniei publice despre cele întâmplate.

Nu am nimic de ascuns“, este mesajul pe care Iulian Dumitrescu l-a postat pe pagina sa de Facebook, în urmă cu câteva ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel