Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iulian Bulai anunță că USR vrea să blocheze comasarea alegerilor prin atac la CCR sau sesizarea Avocatului Poporului 
WhatsApp
Președintele USR Neamț, Iulian Bulai, spune că partidul pe care-l reprezintă va ataca decizia de comasare a alegerilor. 
Deputatul USR Iulian Bulai cere sancţionarea lui George Simion: "M-a apucat cu degetele de ureche"

"Ne aşteaptă luni grele şi ne aşteaptă o publicare a deciziei formale de a organiza alegeri locale comasate cu cele europarlamentare. Dacă această decizie se va lua printr-un proiect legislativ iniţiat de Guvern, vom ataca la CCR. Dacă se va da în mod neconstituţional printr-o ordonanţă de urgenţă, această decizie va fi sesizată de către noi către Avocatul Poporului care poate opri acest proces", a declarat preşedintele USR Neamţ, Iulian Bulai.

Bulai, supărat pe PNL

 

Bulai spune că PNL a trădat populația de dreapta a României prin alianța cu PSD-ul. 

"Alianţa Dreapta Unită este o alternativă la o stângă comasată, la un moştenitor aproape în totalitate al FSN-ului şi la extremismul rusofil, anti-european, anti-NATO. Direcţia noastră pentru România este foarte clară, ambiţiile noastre sunt cele de reformă pentru o Românie modernă alături de cei care vor o alternativă de dreapta. Şi la Neamţ şi în toată ţara, mesajul este clar: toţi oamenii care au fost trădaţi de PNL în ultimul ciclu electoral se regăsesc în Alianţa Dreapta Unită", a transmis preşedintele USR Neamţ.

Și AUR spune că va ataca decizia de comasare a alegerilor 

 

"În primul rând, aşteptăm să apară acele decizii legislative care trebuie să creeze cadrul necesar pentru ca aceste alegeri să se poată desfăşura, pentru că astăzi ele nu există. Vom încerca să contestăm şi vom contesta la Curtea Constituţională, însă să vă spun sincer mi se pare puţin probabil ca nişte judecători care nu au decât o calitate politică acolo, să decidă altfel decât au decis PSD şi PNL. Noi avem o propunere în programul de guvernare al AUR, ca judecătorii Curţii Constituţionale să fie aleşi de către cetăţeni (...) şi nu lăsăm factorul politic să numească nişte politicieni acolo, care pe urmă vin şi încalcă chiar ei Constituţia României. Suntem într-un blocaj constituţional, pentru că altfel judecătorii Curţii Constituţionale nu pot fi traşi la răspundere pentru neregulile pe care le comit. Dau voturi pur şi simplu politic", a declarat Marius Lulea, prim-vicepreşedinte al AUR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel