Deci, vei avea nevoie de o bază gata preparată pentru pizza sau pâine veche. Carbonara clasică folosește un sos pe bază de brânză sau smântână.
Dar pentru o rețetă rapidă, va fi maioneza cu usturoi. În loc de parmezan sau pecorino, folosește orice brânză tare pe care o ai în frigider. Poți adăuga în pizza șuncă sau piept de pui.
Ingrediente:
bază pentru pizza - 250 grame,
maioneză - 3 linguri,
usturoi - 2 căței,
șuncă - 50 grame,
brânză tare rasă - 75 grame,
ciuperci - 6 bucăți,
roșii - 1 bucată,
sare și piper după gust,
ouă - 1 bucată.
Scoate, în prealabil, baza de pizza din frigider. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Pregătește o tavă rotundă de copt de dimensiunea unei baze de pizza.
Taie șunca în fâșii lungi. Ciupercile și roșiile se spală și se taie în felii subțiri.
Într-un castron separat, amestecă maioneza și usturoiul zdrobit. Brânza se dă prin răzătoarea grosieră.
Așează baza de pizza în tava de copt și se unge cu maioneza cu usturoi. Peste stratul de maioneză se întinde uniform brânza rasă. Pune șunca deasupra. Aranjează felii de ciuperci și roșii pe șuncă.
Dovlecei umpluți cu pesmet și măsline, cea mai savuroasă cină în sezonul cald
Sparge cu grijă un ou în centrul pizza (dacă doriți). Condimentează cu sare și piper. Coace pizza carbonara timp de 10-15 minute. Pizza se servește fierbinte. Poftă bună!
-----------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News