Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Povestea Marinei, o româncă maltratată de soț, etalon de Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor
WhatsApp
Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor, celebrată anual la 25 noiembrie, a fost marcată, astăzi, și în Italia. Marina, o româncă, mamă a tei copii,  a avut curajul de a-și spune povestea cu această ocazie. "Ai curajul de a denunța, pentru că te poți naște din nou și poți fi din nou fericită", este îndemnul dătător de speranță al Marinei.

"Cu sacrificii, multă muncă și lacrimi am reușit să-mi iau viața înapoi în mâini și aș vrea să le spun tuturor femeilor, care sunt victime ale violenței, că poți renaște, dar ai nevoie de curajul de a denunța". Marina (nume fictiv) este româncă, are 43 de ani și trei copii, iar datorită "Mondo rosa", adăpostul Centrului de Solidaritate din Calabria, și-a regăsit liniștea.

„În urmă cu 20 de ani l-am întâlnit pe fostul meu partener și, după doi ani de conviețuit, s-a născut prima mea fiică. Nu a fost o relație ușoară: chiar și atunci, el a manifestat frecvente accese de furie“,  a povestit ea într-un interviu pentru Sir.

La scurt timp după ce s-au mutat în Italia, amândoi și-au găsit un loc de muncă, dar gelozia morbidă a partenerului ei a declanșat izbucniri violente și bruște: "Mă împiedica să mă machiez, mă controla obsesiv. Dacă m-ar fi văzut cu un telefon mobil în mână, l-ar fi distrus".

De-a lungul anilor, s-au mai născut încă doi copii, dar, spune Marina, "a încetat să mă mai bată după ce l-am reclamat. Trăiam într-un climat de teroare, iar fata cea mare a suferit cel mai mult“.

G Ad:

 

Povestea Marinei, o româncă din Italia, maltratată de soț

 

În 2015, într-o zi a ieșit cu copiii ei și nu s-a mai întors acasă. S-au dus la parohie, unde au fost chemați carabinierii, Marina a depus plângere pentru rele tratamente și a fost dusă imediat într-un adăpost din orașul ei, dar numai pentru câteva zile. "Am fost foarte speriată, dar am găsit o primire călduroasă și am început călătoria mea personală, psihologică și parentală, în timp ce copiii au fost plasați la școală și au putut duce o viață senină ca într-o familie adevărată", a mărturisit femeia.

Nu a fost ușor: "Călătoria a fost importantă, dar și dureroasă, am avut momente de descurajare în care am vrut să renunț la tot, dar operatorii au fost mereu acolo pentru a mă susține, au fost îngerii mei păzitori. Datorită lor am acum o casă proprie, un loc de muncă stabil și chiar un nou partener".

În 2019 a părăsit, Marina a plecat din Mondo rosa și astăzi vrea să lanseze un apel: "Vreau să le spun femeilor aflate în situații disperate să nu sufere, să găsească luciditatea și curajul de a denunța. Legea este de partea noastră, trebuie să avem încredere în ea, dar fără o plângere nu se poate face nimic. Nu putem trăi în frică, fiecare dintre noi are dreptul de a fi liber. Îmi era teamă, dar aveam și multă speranță, iar cu speranță poți ajunge departe, poți începe să trăiești din nou și să fii din nou fericit".

Centrul Mondo Rosa a fost înființat, inițial, pentru reabilitarea dependenților de droguri. „Cu toate acestea, în poveștile tinerilor,  exist un lucru în comun: erau povești ale unor femei, care au suferit acte de violență. Am venit cu un proiect pentru a deschide un centru anti-violență și o casă pentru refugiați și l-am prezentat la Departamentul Național pentru Egalitate de Șanse. A fost aprobat!", a explicat Isolina, ce acare conduce centrul Mondo Rosa, unde Marina a stat până când și-a luat puterea vieții în propriile mâini. 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
DefenseRomania.ro
27 ian 2022, 19:12
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
28 ian 2022, 00:05
DCMedical.ro
27 ian 2022, 19:12
DCBusiness.ro
27 ian 2022, 22:40
DefenseRomania.ro
27 ian 2022, 19:12
DCBusiness.ro
27 ian 2022, 22:40
DefenseRomania.ro
27 ian 2022, 19:12
DCNews.ro
28 ian 2022, 00:05
DCMedical.ro
27 ian 2022, 19:12
Spectacola.ro
27 ian 2022, 13:09
Spectacola.ro
27 ian 2022, 13:09