Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medicii italieni care au refuzat vaccinarea se pot întoarce la muncă
WhatsApp
Personalul sanitar italian suspendat din cauza refuzului de a fi vaccinat împotriva Covid-19 se poate întoarce la serviciu, a spus luni premierul Giorgia Meloni. 

Italia a devenit prima țară din Europa care a impus obligativitatea vaccinării personalului medical, hotărând în 2021 că aceștia trebuie să se vaccineze sau să fie transferați pe alte posturi sau suspendați fără plată.

Această obligație trebuia să expire în decembrie, dar a fost devansată pentru marți din cauza "lipsei de personal medical și sanitar", a declarat ministrul Sănătății, Orazio Schillaci.

Italia a fost prima țară europeană care a fost lovită puternic de pandemia de coronavirus la începutul anului 2020, iar de atunci a înregistrat aproape 180.000 de decese.

Schillaci a anunțat pentru prima dată vineri planul de eliminare a regulii, într-o declarație în care a spus că datele arată că impactul virusului asupra spitalelor "este acum limitat".

Medicii italieni care au refuzat vaccinarea se pot întoarce la muncă

 

Cei care refuză vaccinarea vor fi "reintegrați" în forța de muncă înainte ca regula să expire la sfârșitul acestui an, ca parte a ceea ce ministrul a numit o "revenire treptată la normalitate".

Meloni a declarat că această măsură, care a fost criticată de centru-stânga ca fiind o victorie pentru cei care militează împotriva vaccinării, ar însemna că aproximativ 4.000 de lucrători din domeniul sănătății se pot întoarce la muncă.

Aceasta include aproximativ 1.579 de medici și dentiști care refuză vaccinarea, conform înregistrărilor de la sfârșitul lunii octombrie, reprezentând 0,3% din toți cei înregistrați la Federația Națională a Ordinelor Medicilor, Chirurgilor și Dentiștilor din Italia (Fnomceo). 

Partidul post-fascist Frații Italiei al lui Meloni a denunțat modul în care guvernul lui Mario Draghi a gestionat pandemia, atunci când era principalul partid de opoziție, iar ea a promis că va folosi primele sale întâlniri de cabinet pentru a marca o ruptură clară în politicile cu predecesorul său.

Meloni: Abordarea dură a Italiei faţă de COVID -19 "în mod clar nu a funcţionat"

 

Noul premier italian Giorgia Meloni a afirmat marţi că guvernul ei nu va repeta niciodată blocajele dure şi alte restricţii impuse în cursul valurilor cauzate de criza pandemică, relatează dpa.

Italia a fost epicentrul focarului de COVID -19 din Europa la începutul anului 2020. Ţara cu aproape 60 de milioane de locuitori a fost supusă unor măsuri de izolare, închideri pe scară largă şi restricţii.

Giorgia Meloni a menţionat că, în pofida regulilor, care au fost susţinute de ameninţare cu amenzi, Italia a avut totuşi una dintre cele mai mari rate de mortalitate şi infectare din Occident.

Un nou val de COVID -19 nu poate fi exclus în contextul în care vine sezonul rece, dar lecţiile ar putea fi învăţate din trecut, a spus Meloni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel