Furt ascuns în scaunul cu rotile al unei femei în vârstă. Îngrijitoarea româncă și încă o conațională au fost acuzate de furt calificat în complicitate.
În după-amiaza zilei de ieri, 10 martie 2022, în urma unei sesizări la 112, carabinierii de la Stația din Calenzano au intervenit în Via San Quirico, la un magazin din cadrul centrului comercial "I Gigli". La finalul intervenșiei, două femei de naționalitate română au fost reclamate pentru infracțiunea de furt calificat în complicitate.
Cele două femei, care se plimbau în mod suspect în interiorul magazinului, au fost prinse de personalul de securitate în timp ce treceau pe la ieșire, cu câteva obiecte de îmbrăcăminte ascunse într-un scaun cu rotile aparținând unei doamne în vârstă, una dintre ele acționând în calitate de îngrijitoare, complet inconștientă de ceea ce se întâmpla.
Bunurile furate (diverse articole de îmbrăcăminte pentru femei și copii), în valoare de aproximativ 375 EUR, au fost recuperate și returnate. Cele două femei au fost inculpate.
O altă badantă româncă, în vârstă de 47 de ani, este acuzată că ar fi profitat de vulnerabilitatea pensionarului pe care îl îngrijea, în vârstă de 86 de ani, în Tradate, provincia Varese din Italia.
"Peste un milion și jumătate de euro, inclusiv retrageri și plăți către diverse persoane din România, achiziționarea unui mare imobil, tot în țara est-europeană, și stipularea unei polițe de asigurare de viață de 500.000 de euro”. Aceasta ar fi prada unei presupuse eludări a incapacității asupra căreia procurorul din Varese face cercetări. Este acuzată o badantă româncă, apărată de avocatul Luca Carignola, care l-ar fi exploatat de bani pe un om de afaceri înstărit din zona Tradate, provincia Varese din Italia.
Judecătorul de investigații prealabile Anna Giorgetti și părțile au audiat concluziile unui consultant privind starea psihică ale vârstnicului, pentru a stabili dacă bărbatul poate fi audiat, așa cum a solicitat apărarea inculpatului. Consultantul a declarat că antreprenorul în vârstă de 86 de ani este acum incapabil să înțeleagă și să dorească, iar decizia unui judecător asupra mărturiei sale, în acest moment puțin probabilă, este așteptată în următoarele zile.
Românca s-a apărat mereu susținând că „nu a fost beneficiarul tuturor donațiilor de bani și că restul a ajuns în disponibilitatea ei pentru decizii libere și în cunoștință de cauză de către angajator, cu care a avut o relație afectivă foarte strânsă”. Marea moșie din România a fost cumpărată de antreprenor în anul 2012 și dată femeii: "bărbatul în vârstă a păstrat uzufructul proprietății, dar apoi, după doar cinci ani, s-a răzgândit și a renunțat în favoarea ei”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News