Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Muncitor român confirmat pozitiv cu noul coronavirus, alți 3 în carantină: Autoritățile sunt în alertă
WhatsApp
Lucrător român de la firma constructoare de nave Fincantieri, din Monfalcone, confirmat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. 

Românul locuia împreună cu alți trei colegi, tot români. Pentru aceștia, primul rezultat al testului este negativ. Alte patru persoane care au intrat în contact cu cei trei colegi de cameră este de asemenea așteptat pentru mâine.

Lucrătorul în cauză, un român, nu a mai lucrat de sâmbătă și se află în izolare de atunci. Colegii de cameră, cei trei conaționali, au fost preluați și carantinați în altă casă de către angajator.

Grupul italian Fincantieri, pentru care lucrează românii, este cel mai mare constructor de nave din Europa și al patrulea ca mărime din lume, cu uo cifră anuală de afaceri de aproximativ 60 de miliarde de dolari. Compania construiește nave comerciale și militare.

„Am luat măsuri imediate pentru rezolvarea problemei și pot spune că în acest moment situația pare să fie sub control. Deja azi la 14:00 am primit comunicări exhaustive cu privire la aplicarea tuturor procedurilor de urgență”, comentează primarul din Monfalcone, Anna Maria Cisint.

 „Compania și departamentul de prevenire a pericolelor de sănătate au reconstruit toate contactele pe care subiectul le-a avut, limitate la cei trei colegi de cameră. Acești sunt izolați acasă și în 13 zile vor fi supuși unui alt tampon. Mai mult, s-a constatat că, întrucât este o companie care operează în mod continuu, angajații nu folosesc cantina sau chiar vestiarele comune. Nici pacientul, nici colegii de cameră nu folosesc transportul în comun, și merg la muncă cu bicicleta. În orice caz, toate locurile în care subiectul a lucrat au fost dezinfectate și izolate", a explicat edilul, citează nordest24.it.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel