Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia micșorează taxele pentru oamenii care aleg să locuiască în municipii izolate 
WhatsApp
Propunerea Partidului Democrat a fost inclusă în legea reformei fiscale, adoptată de Camera deputaților.
Taxele vor fi micșorate pentru italienii care aleg să locuiască în municipii izolate .JPG

Astfel, ar putea apărea facilități pentru cei care pleacă să locuiască în cele mai izolate, periferice și depopulate municipalități, ca parte a unei strategii de a le face mai „atractive”.

Autoritățile pun la cale scutiri fiscale pentru cei care pleacă să locuiască în localitățile depopulate. Este propunerea Partidului Democrat pe care majoritatea a aprobat-o și care a primit undă verde de la Cameră, împreună cu tot restul legii reformei fiscale a guvernului Meloni.

Reforma, un text de douăzeci de articole, conturează liniile directoare care trebuie urmate pentru reformarea sistemului fiscal din Italia. Guvernul va avea, la dispoziție, doi ani să scrie reguli concrete și specifice, scrie fanpage.it.

Pe scurt, se vrea o reducere la impozitul pe venit pentru italienii care își stabilesc domiciliul într-o localitate izolată. În Italia există aproape 2000 de municipii izolate. În prezent, aproximativ 4,6 milioane de oameni locuiesc în municipiile periferice și aproximativ 720.000 în municipalitățile ultraperiferice.

Zonele montane, cele vizate 

 

În cele mai multe cazuri, acestea sunt zone muntoase, sau insule, așa cum se arată în harta creată de Institutul de Statistică și actualizată până în 2020. Și, în ultimii zece ani, populația din aceste zone a devenit din ce în ce mai puțin numeroasă și mai îmbătrânită.

Cel mai recent raport anual al Institutului de Statistică se precizează că municipiile periferice, ultraperiferice și chiar intermediare au cunoscut „o scădere demografică marcată și o îmbătrânire progresivă a populației, accentuată de o emigrare consistentă, mai ales a tinerilor”.

Din 2002 până în 2023, Italia a câștigat 1,8 milioane de locuitori, dar zonele periferice au pierdut 290.000 de locuitori.

Ideea reformei, așadar, este de a face aceste teritorii mai atractive cu avantaje fiscale. Peroanele care locuiesc deja acolo nu vor avea de câștigat, ci doar cele care își transferă reședința acolo.

În trecut, s-a încercat o inițiativă similară pentru a convinge pensionarii să se întoarcă din străinătate și să se stabilească în sudul Italiei, cu avantajul unei cote de impozitare reduse. În ultimii ani însă, această regulă nu a dus la schimbări semnificative.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel