Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Medicii sunt îngrijoraţi. Circulaţia virusului este încă foarte mare
WhatsApp
Autorităţile medicale italiene au tras un semnal de alarmă în privinţa pericolelor legate de apariţia celui de-al doilea val al epidemiei de coronavirus în Italia, după relaxarea generală a populaţiei locale. Oamenii par că nu se mai tem de infectarea cu SARS-CoV-2, informează AFP marţi.
Foto ILUSTRATIV

"Nu putem să excludem un nou val la toamnă", a prevenit Massimo Galli, specialist în maladii infecţioase la spitalul Sacco din Milano, pentru cotidianul La Repubblica. După părerea sa, este încă "prea devreme" pentru ca italienii să renunţe la măştile sanitare.

Atmosfera apăsătoare din perioada de izolare pare să fi fost deja uitată, deoarece în Italia pot fi văzute acum petreceri festive, plaje aglomerate, restaurante care nu respectă normele obligatorii referitoare la păstrarea distanţei între clienţi. Vânzările de măşti sunt în scădere în Italia, potrivit Federaţiei farmaciştilor. Obligativitatea purtării măştilor sanitare în aer liber, în vigoare în câteva regiuni precum Lombardia, ar trebui să dispară la sfârşitul lunii, însă această decizie este considerată "prematură" de Massimo Galli.

 

"Să rămânem prudenţi până la sosirea pe piaţă a unui vaccin..."

 

La sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile sanitare au îndemnat populaţia la prudenţă, după ce au observat "semnale de alertă legate de transmiterea" coronavirusului, în special în urma a două focare apărute la Roma, subliniind că "circulaţia virusului este încă foarte mare". "Să rămânem prudenţi până la sosirea pe piaţă a unui vaccin. Italia a făcut un efort uriaş şi a obţinut rezultate extraordinare. Însă nu ar trebui să le facem să devină inutile prin comportamente puţin responsabile, precum 'movida', pentru că ar trebui să cinstim memoria celor 34.000 de victime",a declarat la rândul său Franco Locatelli, un medic care prezidează Consiliul Superior al Sănătăţii şi este consilier guvernamental, într-un articol apărut în Corriere della Sera.

De asemenea, nu foarte mulţi italieni au descărcat aplicaţia naţională de monitorizare a cazurilor pozitive pe telefoanele mobile (doar 3,5 milioane în raport cu cei 23 de milioane de utilizatori aşteptaţi să facă acest lucru). O anchetă serologică pe un eşantion reprezentativ de 150.000 de italieni a suferit deocamdată un prim eşec: doar o treime din persoanele contactate au acceptat până în acest stagiu să participe, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel