Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia grăbește vaccinarea cu doza a treia, în contextul creșterii numărului de infecții
WhatsApp
Autorităţile sanitare din Italia vor putea administra doza de supra-rapel celor care s-au vaccinat anti-COVID-19, după ce au trecut cinci luni de la cea de-a doua doză, a informat luni ministrul italian al sănătăţii, Roberto Speranza citat de EFE.  

"Doza de supra-rapel este crucială pentru a ne proteja pe noi şi pe cei din jurul nostru (...) Doza booster se va putea administra după cinci luni de la vaccinarea cu schema completă", a scris ministrul pe reţelele de socializare.

Aproximativ 87 % din populaţia de peste 12 ani a fost vaccinată în Italia cu cel puţin o doză, în timp ce 84,63 % a primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19.

Cu toate acestea, în ultimele zile numărul cazurilor au crescut, la fel ca în restul Europei, iar guvernul analizează cum să controleze răspândirea virusului mai ales în perspectiva sărbătorilor de iarnă.

Massimiliano Fedriga, preşedintele regiunii Friuli Venezia Giulia şi al Conferinţei Regiunilor, a cerut luni executivului să nu mai elibereze certificatul verde persoanelor care nu sunt vaccinate anti-COVID-19.

În Italia există în prezent restricţii, precum utilizarea măştilor sanitare în spaţiile închise şi obligativitatea prezentării la locul de muncă a certificatului verde, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau efectuarea unui test negativ.

De asemenea Fedriga a cerut, în numele restului autorităţilor regionale, să fie controlaţi cetăţenii care vin în Italia din ţări cu număr mare de contagieri şi cu rată scăzută de vaccinare anti-COVID-19.

Toate acestea, pentru a evita un lockdown care ar penaliza din nou economia şi care nu ar fi înţeles în contextul extinderii vaccinării, a declarat oficialul italian.

Italia a înregistrat în total 5 milioane de contagieri, de la declanşarea pandemiei în februarie 2020, şi 133.000 de decese asociate COVID-19.

Bilanțul de ieri arată 6.404 infecții și 70 de decese, creștere a numărului de spitalizări


Buletinul Covid de ieri, luni, 22 noiembrie 2021, indică 6.404 infecții din 267.570 de teste (antigenice și moleculare). Rata de pozitivitate este de 2,4%. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 70 de decese.

Presiunea asupra spitalelor continuă să crească: există un total de 4.507 pacienți internați cu simptome (+162 față de ieri), 549 de pacienți la terapie intensivă (+29). Duminică, 21 noiembrie, au fost înregistrate 9 709 cazuri noi de Covid din 487.109 tampoane (în scădere față de ziua precedentă) și 46 de decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel