Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Festival erotic într-o biserică din Puglia: cazul care bulversează o țară întreagă
WhatsApp
Filozoful român Emil Cioran avea dreptate când scria că granița dintre mănăstire și bordel este foarte subțire. Sau, așa cum spuneau grecii, că între eros și hieròs, adică sacrul, a existat întotdeauna o asonanță. În biserica Santa Margherita, în Puglia, o clădire istorică sacră, acum desacralizată, s-a luat inițiativa ca de mâine până pe 25 aprilie să se desfășoare evenimentul Erotika dedicat, așa cum sugerează și numele, erotismului.
Italia. Relații intime într-o biserică din Puglia: cazul care bulversează o țară întreagă

Evenimentul conține de la o sesiune de desenat în care 15 artiști din Puglia își vor încerca norocul în reprezentarea unui model în lenjerie intimă, la un atelier de fotografie susținut de Giandomenico Veneziani, care va preda arta de a imortaliza erotismul într-un cadru, până la o conferință despre arta erotică japoneză.

Evenimentul se va încheia cu momentul de vârf și cel mai suculent: o lecție despre diferențele dintre erotismul artistic și pornografia susținută, de un preot, adică Don Matteo Losapio, transmite Libero Quotidiano.

 

Mai mule persoane sunt indignate de evenimentul care urmează să se desfășoare în biserica Santa Margherita

 

Inițiativa este organizată de asociația Urca - care, evident, a știut să realizeze o campanie de marketing inteligentă - și cu binecuvântarea municipalității conduse de fostul dem Angelantonio Angarano, care a acordat patronajul pentru eveniment.

„Într-adevăr, ne place să credem că, în multe cazuri, sexul ne permite să ajungem la o stare de beatitudine și să ne apropiem de Dumnezeu, care, pe scurt, este actul sacru prin excelență. Dar este legitim să ne întrebăm: într-adevăr un loc de o valoare istorică și arhitecturală atât de mare și sacră este locul ideal pentru a celebra erotismul ca formă de plăcere umană, prea umană?”, punctează Libero Quotidiano.

Biserica Santa Margherita a fost construit în 1197 prin voința lui Falco, judecător al curții imperiale șvăbești și predecesor al lui Pier delle Vigne, ca un omagiu adus Sfintei Margareta de Antiohia, protectoarea femeilor însărcinate.

„Este la fel de interesant să ne întrebăm dacă nu este corect să punem o restricție asupra destinației de folosință pentru bisericile deconsacrate. Ar fi cazul să limităm spațiile pentru evenimente care nu contravin funcțiunii sale seculare.”, se transmite în Libero Quotidiano.

 

Din ce în ce mai multe foste biserici sunt transformate în clădiri obișnuite

 

Fostele biserici se înmulțesc în Italia, transformate în restaurante, cafenele, pizzerii, centre de întâlnire, măcelării și chiar săli de dans. În urmă cu câțiva ani, un eveniment muzical a avut loc în interiorul unei alte biserici desacralizate din Bisceglie, cea din Santa Croce, adaptată pentru această ocazie ca o biserică-discotecă.

Atunci întrebarea a fost, de asemenea, subiectul unei conferințe naționale cu teologi și înalți prelați intitulată "Dumnezeu nu mai locuiește aici?". 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel