Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Domul din Florenţa se redeschide pentru public 
WhatsApp
Florenţa, părăsită de turişti din cauza pandemiei de coronavirus, redeschide pentru public, începând de luni, domul şi celebra sa cupolă care domină oraşul, au anunţat vineri serviciile culturale din capitala Toscanei într-un comunicat, potrivit AFP.  
domul_din_florenta

Catedrala şi cupola acesteia, proiectată de Brunelleschi, cea mai mare cupolă din cărămidă construită vreodată, vor fi deschise de luni până vineri, potrivit dispoziţiilor guvernului care permite redeschiderea monumentelor şi muzeelor în regiunile clasate ca având risc moderat de coronavirus. În acest context, Galeria Uffizi din Florenţa s-a putut deschide deja de joi.

În paralel, restaurarea celebrului mozaic al Baptisteriului din Florenţa, un edificiu octogonal situat chiar în faţa catedralei, este prevăzut pentru sfârşitul anului 2021. Lucrările de restaurare a acestor mozaicuri policrome au ajuns de fapt la jumătate. Potrivit comunicatului, ''mozaicurile foarte frumoase din secolul al XIV-lea reprezentând profeţi, preoţi, heruvimi au fost readuse la viaţă datorită restaurării finalizate pe patru din cele opt laturi ale monumentului cel mai vechi din Florenţa''.

''Restaurarea a fost în întregime finanţată de catedrala începând cu 2017 şi a reprezentat o investiţie de 1,5 milioane de euro'', a precizat un oficial, Vincenzo Vaccaro, citat în comunicat. Baptisteriul, construit în stil roman, cuprinde peste 200 de metri pătraţi de mozaicuri în stil bizantin. Plafonul piramidal include o reprezentare monumentală a lui Hristos la Judecata de Apoi şi panouri cu episoade din Vechiul şi Noul Testament, precum şi din viaţa lui Ioan Botezătorul. A fost realizat de numeroşi artişti, de la Gaddo Gaddi la Cimabue. 


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel