Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Certificate "Green Pass" FALSE, cumpărate cu 100 de euro bucata de pe Internet. Sunt și "oferte" pentru familii
WhatsApp
Jurnaliștii italieni trag un semnal de alarmă cu privire la certificatele COVID false, numite în Italia Green Pass", care se vând pe internet cu sume între 100 și 450 de euro.

Certificatele COVID digitale, așa-numitele "Green Pass”, au devenit o sursă de venit pentru persoane certate cu legea. Pe Internet au început să apară anunțuri prin care se vând aceste documente în schimbul unor sume care pornesc de la 100 de euro și ajung până la 450 de euro.

Potrivit publicației Il Messaggero, o astfel de înșelătorie a fost depistată pe grup de Telegram, o aplicație de socializare asemănătoare cu WhatsApp. Se pare că gruparea infracțională a reușit să adune până acum pe acest grup nu mai puțin de 14.000 de membri.

Administratorii grupului susțin că au vândut deja 1.200 de astfel de permise Green Pass în toată Italia la prețuri care diferă de la 100 de euro (120 de euro pentru versiunea pe hârtie) – pentru o singură persoană – până la 300 de euro pentru familii de 4 persoane și 450 de euro pentru cele de 6 persoane.

Vânzătorii susțin că certificatele sunt valide

 

"Certificatele Green Pass pe care le vindem sunt documente emise legal de sistemul sanitar europea. Sunt documente valide și nu sunt documente editate. Vor trece de orice control. Pe documente sunt prezente codurile QR activate legal și care funcționează", spun administratorii grupului Telegram.

Aceste certificate false pot fi cumpărate cu monede virtuale, prin Paysafecard sau chiar și cu bonuri cadou de la Zalando sau Amazon.

În momentul în care jurnaliștii au încercat să ia legătura cu persoana care se ocupă de vânzarea acestor certificate, au fost întâmpinați cu mesajul "vom reveni online peste câteva ore". Prin urmare, se pare că această înșelătoria ar fi putut fi deja descoperită, însă acesta este doar un singur grup din, cel mai probabil sutele prin se vând certificate verzi.

Certificatul verde (Green Pass), obligatoriu din 06 august

 

Certificatul verde va fi introdus din 6 august și va fi nevoie de el pentru a intra în restaurante, cluburi, cinematografe, teatre, piscine și săli de sport.

Farmaciile din Roma sunt luate cu asalt de oameni care au nevoie de certificatele verzi tipărite. „Nu suntem tipografii, furăm din timpul celor cu adevărat bolnavi”, spun farmaciștii.

Reprezentanții Federfarma - o federație în Italia care reprezintă peste 19.000 de farmacii private convenționate - se plâng că farmaciile din Roma au fost luate de asalt de oameni care au nevoie de certificatele verzi tipărite, scrie ANSA.

„Imprimăm green pass-uri continuu. Unii oameni vin cu cardurile de sănătate pentru întreaga familie și cer și mai multe copii. Ne-am redus de la farmacie la tipografie”, spune Andrea Cicconetti, președintele Federfarma Roma.

Acesta spune că una e să tipărești 10 certificate verzi pe zi și alta 100-120.

„Vin să tipărească certificate verzi pentru familii întregi. Toate acestea costă, atât din punct de vedere economic, cât și din punctul de vedere al timpului, furat persoanelor bolnave care stau la coadă pentru a-și lua medicamente”, adaugă președintele Federfarma Roma.

Și programările la vaccinare au fost luate cu asalt în Italia, după decizia Guvernului de a introduce certificatul verde. Francesco Figliuolo, comisar extraordinar responsabil de campania de vaccinare, a spus că în unele regiuni programările au crescut cu mai mult de 200%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel