Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. 17 români au încasat ilegal 50.000 de euro din "venitul de cetățenie" fără a îndeplini condițiile necesare
WhatsApp
17 români au fost denunțați la poliția din Italia, întrucât beneficiau de "venitul de cetățenie" fără a îndeplini condițiile necesare.
FOTO ILUSTRATIV

Ancheta carabinierilor a fost în colaborare cu birourile Institutului Național de Securitate Socială (INPS) din Genova. Pentru a obține acest beneficiu, românii au declarat în mod fals că îndeplinesc condițiile de ședere în Italia, pentru a primi o sumă de bani în plus, mai exact „venitul de cetățenie”.

Carabinierii companiei Sampierdarena, în colaborare cu birourile INPS din Genova, au depistat și au denunțat în stare de libertate 17 persoane, toate de naționalitate română, întrucât fuseseră identificate ca beneficiare ale "venitului de cetățenie" fără a îndeplini condițiile necesare.

 

Control masiv al poliției din Italia -  au găsit numeroase persoane care păcăleau statul

 

Operațiunea a avut loc în cadrul unui serviciu extraordinar de control mai amplu al teritoriului, în timpul căruia au fost identificate aproximativ 100 de persoane și au fost verificate numeroase vehicule.

Beneficiari pe nedrept descoperiți sunt români cu vârste cuprinse între 33 și 23 de ani, care au obținut în total peste 50.000 de euro. Potrivit celor reconstituite, ei au depus declarații false de rezidență pentru a obține beneficiul. În special, au primit 1.500 de euro, dar unii au reușit să obțină până la 5.500 de euro. 

Cum au procedat concret, cele 17 persoane, de naționalitate română care au fost prinse cu venitul de cetățenie luat pe nedrept: În momentul depunerii cererii pentru a beneficia de prestația în cauză, au prezentat declarații false cu privire la reședința lor reală, încasând în mod necuvenit câteva mii de euro, conform presei din Italia.

Vezi și

 

Italia. Guvernul Meloni vrea să taie Venitul de Cetățenie. Mii de români l-au încasat ilegal

 

Guvernul Meloni vrea să limiteze acordarea Venitului de Cetățenie, urmând ca acest ajutor să fie destinat doar pentru persoanele care nu pot lucra. De-a lungul ultimilor ani, autoritățile italiene au deschis numeroase anchete în cazul unor grupări de români care obțineau venitul de cetățenie cu acte false.

Venitul de Cetățenie din Italia va fi acordat doar pentru cei care nu pot munci. Guvernul Meloni intenționează să revizuiască măsura anti-sărăcie în vigoare din aprilie 2019 prin limitarea numărului de beneficiari.

În timpul discursului său în Parlament pentru votul de încredere, Meloni a reiterat ceea ce a susținut în campania electorală, spunând că această măsură, așa cum a fost concepută, "reprezintă o înfrângere pentru cei care au fost capabili să facă partea lor pentru Italia".

Potrivit publicației Corriere della Sera, premierul a precizat că dorește "să mențină și, acolo unde este posibil, să crească sprijinul economic necesar pentru cei care sunt într-adevăr fragili și nu sunt în măsură să muncească”, dar "pentru ceilalți", a adăugat ea, "soluția nu poate fi venitul de cetățenie, ci munca".

Continuă știrea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel