Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Isărescu l-a DESFIINȚAT pe Vâlcov: „Să scoată încă o ORDONANȚĂ că văd că le scoate ușor”
WhatsApp
Preţurile vor creşte şi anul acesta, aşa că inflaţia va fi în medie cu 3% mai mare ca anul trecut. Anunţul a fost făcut de Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

„Trebuie să fim foarte atenţi, să nu băgăm căruţa în șanț”, a declarat acesta, care a calificat atacurile asupra BNR, din ultima vreme, drept „jalnice şi iresponsabile”⁣.

Isărescu l-a desfiinţat profesional pe consilierul pe probleme economice al premierului, Darius Vâlcov, despre care a spus că nu vorbeşte în numele Guvernului României. Vâlcov nu a răspuns criticilor, potrivit stirileprotv.ro.

Acuzat de consilierul pe probleme economice al Premierului, Darius Vâlcov, că ar ascunde înţelegerile dintre bănci şi că ar manipula cursul de schimb, guvernatorul Mugur Isărescu susţine că afirmaţiile sunt complet false.

Citește și Mugur Isărescu merge marți în Parlament. ROBOR și cursul leu-euro, printre temele de discuție

„Nu vine fiecare şi aruncă câte-o cifră care-i convine. Se duce la televizor, sunt acolo doi pitpalaci care se fac că-i pun întrebări şi el zice uite cum e - asta-i bună domnule. Într-o lună a putut să producă atâtea perle încât chiar ne produce probleme. A mai declarat la Bloomberg ca ROBOR-ul trebuie setat, poate să-l sedăm. Nu ştiu ce setare poţi să-i faci, că el săracul este un algoritm de medie, care se calculează automat”, a spus Isărescu.

Isărescu a anunţat că BNR se delimitează public de toate declaraţiile lui Darius Vâlcov, iar ideile acestuia nu sunt în planul de măsuri şi declaraţia de aderare la Zona Euro semnată de România şi asumată de Guvern săptămâna trecută.

Citește și Isărescu, război TOTAL cu PSD-ul: "PROPAGANDA de două parale NU merge". VIDEO+UPDATE

„Aş spune aşa că nu există niciun damf de Vâlcov în documentul ăsta, dar absolut niciunul şi-atunci nu ştiu în numele cui vorbeşte, că nu poate să vorbească în numele Guvernului. Acum dânsul vorbeşte şi în numele Parlamentului. Să scoată încă o ordonanţă că văd că le scoate uşor şi să spună acolo, de mâine sau de pe 1 martie ca să dăm şi un interval, să trăiască românii mai bine. Mai bine şi decât în Germania eventual. Că dacă nu, le punem o taxă", a mai spus Isărescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel