Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iohannis: "Nu vor exista tăieri de salarii, atât timp cât voi avea un cuvânt de spus"
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că atâta timp cât mai are un cuvânt de spus nu vor exista tăieri de salarii în sistemul bugetar.
Mesajul lui Klaus Iohannis pentru românii de pretutindeni cu prilejul Sărbătorilor Pascale: Transmit sănătate, pace și prosperitate tuturor

El a fost întrebat dacă situaţia economică în care este România impune tăieri de salarii şi concedieri în sistemul bugetar.

"Este într-adevăr o discuţie în spaţiul public care, după părerea mea, a luat-o într-o direcţie complet greşită. Situaţia economică a României este bună, avem creştere economică, avem dezvoltare, cu toate că suntem în mijlocul mai multor crize. În acelaşi timp, România dispune de oportunităţi imense de a obţine bani europeni. (...) Treaba Guvernului este clar să creeze cadrul pentru ca aceşti bani să fie atraşi în folosul românilor. (...) Nu există nicio gaură. Trebuie corectate lucrurile şi pe colectare şi pe partea de cheltuieli. Asta înseamnă că la anumite capitole banii trebuie folosiţi mai judicios. Nu este nevoie de tăieri. Atâta vreme cât voi avea un cuvânt de spus nu vor exista tăieri de salarii", a spus Iohannis la Constanţa. 

Iohannis: "Austeritatea nu e o soluție"

 

Președintele României spune că nu își dorește nici un scenariu de austeritate și că nu este potrivit să existe aceste alegeri în prag de sărbători. 

"Ideea mea și a Coaliției nu este să băgăm România în vreun scenariu de austeritate. S-a dovedit când am avut criza bancară 2008, 2009, 2010 că austeritatea nu este o soluție și sper să rețină bine toți politicienii și cvasi-politicienii. Austeritatea nu este o soluție. În consecință, nu vor exista tăieri de salarii. Eu nu-mi doresc ca prin dezvoltarea României și prin atragerea de fonduri europene românii s-o ducă mai rău. Este o absurditate. Eu vreau ca românii să o ducă mai bine și oricine în spațiul public spune altceva este în eroare. Repet, nu vor exista tăieri de salarii. Nu există un astfel de concept la nivelul meu, nici la nivelul Coaliției și vreau să fie foarte bine înțelese aceste lucruri, mai ales acum, în prag de sărbători. Ultimul lucru pe care mi-l doresc acum, în prag de sărbătoare, să-și facă românii griji că li se taie salariile sau vor fi dați afară. Nu vor fi dați afară și nu se taie salariile. Oricine afirmă altceva, greșește!" a mai spus Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel