Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iohannis, răspuns ironic către jurnaliștii care l-au întrebat despre avionul "de lux": "Eu am venit cu o aeronavă mică"
WhatsApp
Președintele Iohannis a răspuns criticilor care au taxat gestul de a călători în Coreea de Sud cu un avion de lux, în timp ce ceilalți membri ai delegației au călători cu un avion de linie. 
Avionul cu care a mers Klaus Iohannis în Coreea de Sud

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că a venit în Coreea de Sud cu "o aeronavă mică", întrebat fiind de ce a făcut acest drum cu un avion de lux.

"Nu ştiu cum definiţi un avion de lux. Eu am venit cu o aeronavă mică", a spus Iohannis.

Şeful statului a subliniat că este, în prezent "într-o deplasare externă, aşa cum au fost şi multe altele, în interesul şi pentru România".

Întrebat şi dacă există o cerere pentru achiziţionarea unei aeronave prezidenţiale, preşedintele a răspuns: "Această solicitare există de multă vreme, însă niciun guvern nu a considerat că este momentul potrivit pentru aşa ceva. În rest, toate deplasările mele sunt planificate, oportune, în interesul României şi cu respectarea integrală a legislaţiei în vigoare".

Klaus Iohannis se află într-o vizită oficială de trei zile în Coreea de Sud.

Potrivit Boarding Pass, președintele a călători în Coreea de Sud cu un avion privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg.

Avionul e același cu care președintele țării a mai zburat în anul 2023 în deplasările oficiale din Emiratele Arabe Unite (martie 2023), dar și în "turneul african" din Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal (noiembrie 2023).

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel