Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iohannis: Rămânem vigilenţi în faţa curentelor extremiste. 2024 e un an electoral important
WhatsApp
Klaus Iohannis a vorbit despre alegerile din acest an și aruncat câteva săgeți spre o parte a partidelor politice. 
 (Sursa foto: Administrația Prezidențială)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că 2024 este un an electoral foarte important şi în plan european şi naţional şi că este nevoie de vigilenţă în faţa curentelor extremiste.

"2024 este şi un an electoral foarte important în plan european şi naţional. Toate alegerile din acest an vor trebui să reflecte maturitatea noastră democratică. România a parcurs cu succes drumul către libertate şi democraţie, şi-a ocupat locul meritat în Uniunea Europeană şi în NATO; vom rămâne vigilenţi în faţa curentelor extremiste şi nu vom permite afectarea principiilor de bază ale societăţii noastre şi a sistemului nostru de valori", a declarat şeful statului la la Palatul Cotroceni, la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România.

El a transmis că mizează pe dialog, colaborare şi solidaritate pentru a construi o lume mai sigură şi prosperă şi că, inclusiv rolul diplomaţilor, este de a găsi elementele care "ne apropie şi ne fac mai puternici împreună".

"Nu ne putem permite să fim slabi, divizaţi sau incoerenţi. Trebuie să apărăm ordinea mondială bazată pe reguli, precum şi comunitatea noastră de valori şi securitate", a spus Iohannis, care le-a transmis diplomaţilor străini că, în acest sens, contează pe implicarea acestora, precum şi pe cea a diplomaţilor români.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel