Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iohannis, primul mesaj după turneul în America de Sud: România este văzută bine
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că rezultatele turneului pe care l-a efectuat în America de Sud sunt eminamente pozitive, arătând că România este văzută bine, dar că este nevoie de o cooperare economică mult mai aprofundată cu ţările din această zonă, deoarece relaţia în acest domeniu este departe de potenţialul pe care îl are.
România are un nou ambasador la Paris. Iohannis a semnat decretul de acreditare

"Acest turneu a avut rezultate eminamente pozitive. Am avut ocazia să discut, după mulţi ani de când nu s-a mai întâmplat la nivel de preşedinte, cu prieteni tradiţionali ai României, cum astăzi am discutat cu preşedintele Fernandez. Sunt extrem de importante aceste contacte şi mie personal îmi pare rău că ele au avut nevoie de o perioadă atât de lungă ca să se întâmple, dar cred că acum este foarte bine că ne-am văzut. Este foarte important să avem discuţii faţă în faţă şi chiar înainte am discutat cu domnul preşedinte, în Uniunea Europeană când discutăm despre MERCOSUR şi relaţiile noastre găsesc un punct de vedere, când discut aici la faţa locului pot să înţeleg mult mai bine poziţia prietenilor latino-americani şi să duc aceste concluzii în Consiliul European. (...) Eu cred că prin această vizită am contribuit la o conştientizare importantă la prietenii noştri. România există, este prezentă şi doreşte să aprofundeze aceste relaţii. Am fost primiţi foarte bine peste tot", a spus şeful statului, la Palatul prezidenţial Casa Rosada, în conferinţa comună de presă susţinută cu omologul argentinian, Alberto Fernandez.


Iohannis a subliniat că se doreşte aprofundarea cooperării economice cu ţările din America de Sud.

"România este văzută bine, dar ambiţia mea este să fie chiar văzută şi să înţeleagă prietenii noştri că dorim o aprofundare reală a relaţiilor, dorim o cooperare economică mult - mult aprofundată, pentru că trebuie să recunoaştem: avem o relaţie economică bună, dar care este departe de potenţialul la care poate fi. Colaborările sectoriale sunt dorite, dar multe sunt încă într-o fază incipientă - agricultură, cercetare, educaţie, digitalizare", a mai afirmat şeful statului, potrivit Agerpres. 

Iohannis, bilanț  după turneul în America de Sud: România este văzută bine

 

Preşedintele Klaus Iohannis este convins că dialogul pe care l-a avut astăzi, la Buenos Aires, cu omologul său argentinian, Alberto Fernández, va impulsiona schimburile comerciale dintre cele două ţări, în condiţiile în care potenţialul economic al cooperării bilaterale este consistent. Şeful statului a subliniat că România şi Argentina şi-au propus să valorifice noi oportunităţi de colaborare în domeniile de interes comun, prin dezvoltarea relaţiilor comerciale şi promovarea investiţiilor reciproce.

Preşedintele a făcut şi un bilanţ al turneului din America Latină, care se încheie astăzi, şi a precizat că s-au înregistrat rezultate pozitive în urma vizitelor oficiale din Brazilia, Chile şi Argentina.

Am avut ocazia să discut, după mulţi ani de când nu s-a mai întâmplat la nivel de preşedinte, cu prieteni tradiţionali ai României. Sunt extrem de importante aceste contacte. România este văzută bine, dar ambiţia mea este să fie chiar văzută şi să înţeleagă prietenii noştri că dorim o aprofundare reală a relaţiilor. Eu cred că, prin această vizită, am contribuit la o conştientizare importantă. România există, este prezentă şi doreşte să aprofundeze aceste relaţii. Am fost primiţi foarte bine peste tot, evident, şi aici, în Buenos Aires, şi, pe această cale, doresc să le mulţumesc tuturor pentru primirea şi deschiderea cu care am fost trataţi“, a mi spus șeful statului, citat de Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel