Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iohannis, mesaj de Hanuca: "Este dramatic că această sărbătoare se desfășoară pe fundalul suferințelor"
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj cu prilejul sărbătorii iudaice Hanuca, remarcând că aceasta are loc în acest an "pe fundalul suferinţelor şi al pierderilor de vieţi omeneşti într-un război provocat de atacurile teroriste asupra Statului Israel".

"La întâmpinarea uneia dintre cele mai importante sărbători religioase iudaice, Hanuca 5784, transmit cele mai calde urări de pace şi prosperitate conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic, precum şi tuturor membrilor comunităţilor evreieşti din ţara noastră. 'Sărbătoarea luminilor' întruchipate de lumânările aprinse care împodobesc braţele menorei în Templul Coral din Bucureşti, precum şi în templele şi sinagogile din întreaga lume iudaică vă aduce împreună, îmbrăţişând în solidaritate şi speranţă sensul profund al celebrării de Hanuca. Este dramatic că sărbătoarea care în aceste zile îi aduce împreună pe evreii de pretutindeni se desfăşoară pe fundalul suferinţelor şi al pierderilor de vieţi omeneşti într-un război provocat de atacurile teroriste asupra Statului Israel", a subliniat şeful statului în mesaj.

Potrivit preşedintelui, astăzi, "luminile menorei se aprind nu doar în memoria victimelor, ci şi ca simboluri ale conştiinţei noastre care nu-şi poate găsi liniştea decât în hotărârea de a face tot posibilul pentru ca astfel de atrocităţi să nu se mai întâmple niciodată".

"Istoria ne este, din păcate, marcată de Holocaust, de extremisme, de violenţă şi xenofobie, de totalitarisme şi ură, manifestări în faţa cărora trebuie cu toţii să găsim forţa de a ne opune. Fie ca sărbătoarea Hanuca 5784 să aline durerile familiilor celor care au căzut victime inocente ale urii şi ale violenţei şi să ne călăuzească spre lumina biruitoare a Umanităţii, în comuniune şi pace", a mai transmis Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel