Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iohannis, după ce Rareș Bogdan a atacat Olanda și Austria: "L-a luat un pic valul"
WhatsApp
Klaus Iohannis a declarat, joi, că "l-a luat un pic valul" pe Rareș Bogdan atunci când a atacat Olanda și Austria în Parlamentul European, țări care se opun aderării României la Schengen, și a indicat că România ar putea bloca transportul de cereale din Ucraina.

Klaus Iohannis participă la prima reuniune a Comunităţii Politice Europene şi la reuniunea informală a Consiliului European, care se desfăşoară la Praga. Cu această ocazie, șeful statului a stat de vorbă cu jurnaliștii aflați la locului.

Întrebat cum comentează poziția europarlamentarului PNL Rareș Bogdan care a atacat Olanda și Austria și a amenințat că România ar putea bloca transporturile de cereale dacă sunt țări care vor bloca accesul țării noastre în Schengen, Klaus Iohannis a răspuns:

"Mă gândesc că l-a luat un pic valul. Așa o variantă nu există. Noi dimpotrivă, facem tot ce putem ca să înlesnim exportul de cereale din Ucraina pentru a preveni o criză alimentară globală. Așa ceva iese din orice discuție".

Mesaj dur al lui Rareș Bogdan pentru țările care se opun aderării României la Spațiul Schengen

 

Rareș Bogdan a transmis un mesaj foarte dur țărilor care se opun aderării României la spațiul Schengen. Europarlamentarul spune că în cazul în care blocarea României va continua, țara noastră ar urma să joace mult mai dur decât a făcut-o până acum. 

"De 11 ani, 2 țări europene pe care românii le tratează cu respect, îi umilesc sistematic, blocând aderarea la Schengen. Și asta deși companiile lor au afaceri uriașe în România și dețin o bună parte din sistemul bancar și de asigurări.

Mereu, România și-a tratat partenerii cu respect.

Ce trebuie să mai facem pentru a fi tratați de la egal la egal și respectați de toți membrii UE? Să provocam o criză alimentară la nivel european? Să blocăm la graniță trenurile și sutele de camioane cu cereale, care traversează zilnic România pentru a ajunge pe piețele occidentale, în Olanda, Belgia, Franța, Austria, Germania, Italia?

Nu ne obligați să jucăm și noi dur! Am fost mult prea eleganți și tăcuți până acum. Nu suntem mai puțin europeni decât cei Vest. Nu-i trimiteți pe alegătorii români către populiști si eurosceptici.

Blocarea României in afara Schengen este o nedreptate față de un popor profund european. Acum 500 de ani, un român a fost primul european care l-a înfrânt si blocat pe cuceritorul Constantinopolului, Mehmet al 2-lea. Se numea Iancu de Hunedoara. În onoarea lui, și astăzi, toate bisericile catolice din lume trag clopotele la ora 12. Vă avertizez că, acum, Mehmet al 2-lea se numește Putin. A atacat Ucraina cu tancurile, dar a atacat și eurosistemul. Are două arme: minciuna și politicieni  cărora le oferă sprijin. Are oameni care deja le spun românilor că eurosistemul i-a abandonat.

Pentru a anula orice demers antieuropean și pentru a anula discursul eurosceptic in interiorul granitelor României, țara mea trebuie să fie obligatoriu in Schengen! Nu vă bateți joc incă o dată de România. Ajunge!" a spus Rareș Bogdan.

Care sunt țările la care se referă Rareș Bogdan

 

Țările la care face referire Rareș Bogdan în discursul din Parlamentul European și care blochează sistematic aderarea României la spațiul Schengen sunt Austria și Olanda. Până nu demult și Germania avea o opinie contrară aderării României la Schengen, însă cancelarul german Olaf Scholz a spus recent că în acest moment Germania sprijină aderarea României. 

„Schengen-ul este una dintre cele mai mari succese ale Uniunii Europene, iar noi trebuie să-l protejăm și să-l dezvoltăm. Iar asta înseamnă și să acoperim golurile rămase. Croația, România și Bulgaria îndeplinesc toate criteriile tehnice pentru a fi membri cu drepturi depline. Voi lucra pentru a le vedea ca membre cu drepturi depline”, a spus Olaf Scholz în vara acestui an. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
30 noi 2022, 21:55
DefenseRomania.ro
17 noi 2022, 16:19
Astrosens.ro
29 noi 2022, 16:15
DCMedical.ro
30 noi 2022, 11:34
DCMedical.ro
30 noi 2022, 11:34
Spectacola.ro
30 noi 2022, 21:49
DCBusiness.ro
30 noi 2022, 18:51
DefenseRomania.ro
17 noi 2022, 16:19
RadioDCNews.ro
13 noi 2022, 20:54
Astrosens.ro
29 noi 2022, 16:15
RadioDCNews.ro
13 noi 2022, 20:54
DCNews.ro
30 noi 2022, 21:55
DCBusiness.ro
30 noi 2022, 18:51
Spectacola.ro
30 noi 2022, 21:49