Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iohannis, despre intrarea României în Schengen: „Îndeplinim din 2011 condițiile. Am oferit posibilitatea unui corp de experți să verifice încă o dată“
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a vorbit, din nou, despre aderarea României la spațiul Schengen, înaintea reuniunii informale a Consiliului European de la Praga.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că România îndeplinește încă din 2011 criteriile tehnice pentru aderarea la spațiul Schengen. Mai mult, un corp de experți este așteptat în țară pentru a verifica încă o dată acest lucru.

Iohannis, despre intrarea României în Schengen

 

„Schengen nu este nici despre resurse, nici despre alte lucruri. Este despre criterii tehnice care trebuie îndeplinite, în special pe controlul la graniţe, controlul migraţiei şi aşa mai departe. Noi îndeplinim din 2011 toate condiţiile tehnice. Acest lucru a fost verificat şi răs-verificat. Între timp, suntem efectiv, deci de facto, parte într-o serie de programe şi proceduri aferente Schengen şi ne facem treaba foarte bine acolo. 

Dacă vorbim de unitate și solidaritate în Europa, ea trebuie să existe și între noi. Părerea mea este că toate formatele care ne aduc împreună trebuie finalizate. Formatul Schengen permite circulația liberă a persoanelor și cred că este important și pentru români să se considere și ei europeni cu drepturi depline”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis: „Îndeplinim din 2011 condițiile. Am oferit posibilitatea unui corp de experți să verifice încă o dată“

 

„Este lucru cunoscut că, împreună cu noi, așteaptă și Bulgaria. Eu sunt convins că securitatea Europei și controlul asupra mișcărilor persoanelor care vin din afară ar fi mult îmbunătățit dacă România, Bulgaria și Croația ar fi cooptate în spațiul Schengen. Încă o dată: condițiile tehnice le îndeplinim! În aceste zile, am oferit posibilitatea unui corp de experți să vină să le verifice încă o dată, să fie convinsă toată lumea că sunt în regulă“, a adăugat șeful statului.

DE precizat că președintele României a confirmat că premierul olandez, Mark Rutte, va veni săptămâna viitoare în România, Olanda fiind una dintre țările care încă se opun aderării țării noastre la Schengen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel