Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iohannis despre harababura cu rata de infectare din Capitală: E ciudat că două instituții dau două rezultate diferite
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis susține în această seară, la Palatul Cotroceni, o conferință de presă, informează Administrația Prezidențială. În ultimele zile a fost înregistrată o creştere alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19 în România și a numărului județelor unde coeficientul de infectări raportat la 1.000 de locuitori depășește 1,5.        
conferinta_iohannis

Fiind întrebat, de ce se calculează diferit indicele de infectare cu COVID, Klaus Iohannisa precizat că guvernul va trebui să clarifice de urgenţă.  „E ciudat că două instituții guvernamentale dau două rezultate diferite. E urgent nevoie de corelarea datelor. Așptept ca guvernul să clarifice de urgență“, a spus preşedintele României.

La întrebarea dacă este reo legătură între cifrele diferite comunicate azi și faptul că unele instituți sunt ocupate de oameni cu pregătire îndoielnică, preşedintele României a precizat următoarele: „Aceste necorelări au apărut în ultimii 30 de ani, când foarte multe persoane au fost promovate fără să fie real competente și în majoritatea anilor a guvernat în România PSD, care a promovat persoane de multe ori fără competențe dar cu susținere politică solidă. Acum e mult de reparat și asta se numește reformarea statului pe care mi-o doresc. Cunosc aceste probleme, ele trebuie eliminate. Problema s-a rezolvat cumva, după scurt timp e revenit INSP și s-au corelat datele“.

Citeste si: ȘtiriDiaspora a avut DREPTATE! GAFĂ incredibilă a autorităților: DOUĂ rate de infectare pentru București

Reamintim că, cursul zilei de marți, două instituții ale statului au comunicat două rate de infectare diferite pentru același oraș. Institutul Național de Sănătate Publică a raportat o rată de infectare de 3,11 la mie. Ulterior, INSP și-a asumat greșeala și a explicat că lucrează pe alte cifre. Câteva ore mai târziu, Grupul de Comunicare Strategică a comunicat o rată de infectare de 2,69 la mie. Detaliu important: peste 3,00 la mie se impune carantinarea Capitalei.  Rata de infectare cu Covid-19 în Capitală este de 2,69 la mia de locuitori, spune ministrul Educaţiei, Monica Anisie: "Noi am luat în calcul toate variantele posibile în așa fel încât să nu fie puși în pericol elevii și profesorii”.

Amintim că INSP a raportat, în cursul zilei de marți, că rata de infectare în București este de 3,11 la mie. La o cifră de 3.00 la mie, se impune carantinarea Bucureștiului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel