Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis: Atenţionez Guvernul României şi Ministerul Apărării!
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a declarat că atenționează Guvernul României, dar mai ales ministerul Apărării să asigurate cheltuirea completă şi cu folos a sumelor alocate în cadrul angajamentelor NATO.

La conferinţa la care a făcut această declarție au mai participat şeful Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, diplomaţi și alți reprezentanți ai unor instituții ale statului.

"România îşi ia în serios rolul de stat membru NATO, iar eu sunt ferm angajat încă de la începutul mandatului în susţinerea credibilităţii ţării noastre la nivel aliat. Ne respectăm angajamentele asumate în cadrul NATO. Suntem în al treilea an consecutiv în care alocăm 2% din PIB pentru Apărare, în baza acordului politic pe care l-am iniţiat la preluarea mandatului de preşedinte al României, în 2015, dar nu este suficient. Am spus-o şi o repet: atenţionez Guvernul României şi, mai ales, Ministerul Apărării să acţioneze mult mai eficient pentru realizarea programelor esenţiale de achiziţii strategice la care ne-am angajat, astfel încât să fie asigurată cheltuirea completă şi cu folos a sumelor alocate", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, la conferinţa "Întărirea Flancului Estic al NATO: Provocări şi strategii pentru coerenţa măsurilor din regiunea Mării Baltice şi a celor din regiunea Mării Negre", a spus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel