Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iohannis, anunț după controlul de la Fundeni: Este posibilă o carantinare totală?
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis vizitează duminică, 22 noiembrie, Institutul Clinic Fundeni, iar la final a susținut declaraţii de presă

Vizita vine în contextul în care preşedintele a avut recent mai multe întruniri cu specialişti din domeniul medical pe tema Strategiei naţionale pentru vaccinarea anti-Covid, iar pentru luni a convocat o nouă întrunire, dar şi în contextul în care a invocat recent necesitatea reformei în sănătate, discuţie relansată în urma incendiului de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu 12 victime şi cu rănirea gravă a unui medic.

„(...) Le mulțumesc celor care sprijină eforturile medicilor în această pandemie. Mi-a fost prezentat raportul în secțiile covid și non-covid în toată țara.  Deși sunt semne pozitive mai avem mult de luptat împreună, noi toți, pentru  ține această pandemie sub control. Pana la apariția vaccinului anti-covid și folosirea lui la scară largă, doar respectarea normelor sanitare și a restricțiilor este vitala pentru prevenirea acestui virus. Haideți să sprijinim medicii în acest efort uriaș“, a afirmat Klaus Iohannis.

Carantinare totală în capitală?

 

Întrebat dacă în următoarele săptămâni se poate introduce o carantinare  totală în capitală, șeful statului a răspuns:

„Carantinarea este o măsură complexă de restricționare a circulației în esență pentru evitarea răspândirii epidemiei între localități. Acolo unde s-au luat aceste măsuri, numărul cazurilor s-a stopat, urmând să se mențină aceste măsuri până când numărul infecțiilor va scădea mai multe zile la rând.

Este o măsură care și-a dovedit eficiența, însă trebuie analizată foarte bine deoarece are un efect economic. Experții spun unde se poate impune carantinarea.

Sunt destul de multe localități carantinate și cred că peste tot, într-un timp relativ scurt, lucrurile reintră într-o oarecare normalitate“.

 

Actualizare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel