Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Inundații în Italia. Premierul Ciucă anunță ajutor din partea României: "Suntem alături de prietenii noștri"
WhatsApp
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că autorităţile române sunt gata să îşi ofere sprijinul în misiuni de salvare în urma inundaţiilor din Italia.
Inundațiile, marea teamă a Italiei: Alerta roșie începe de marți, 16 mai. Amendă de 1.500 de euro pentru cei care se apropie de diguri

"Suntem alături de prietenii noştri, Guvernul şi poporul italian, în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren pe scară largă din nordul ţării. Suntem gata să oferim sprijinul nostru autorităţilor italiene pentru misiunile de salvare a victimelor inundaţiilor", se arată într-un mesaj transmis pe Twitter de prim-ministru.

În cadrul conferinţei de presă susţinute la finalul şedinţei de Guvern de miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a transmis condoleanţe din partea premierului Nicolae Ciucă pentru victimele inundaţiilor din Italia.

"Guvernul României, prin structurile abilitate, în special Ministerul Afacerilor Interne, este pregătit să acorde asistenţă autorităţilor italiene pentru a veni în sprjinul celor care intervin pentru salvarea de vieţi omeneşti sau pentru înlăturarea efectelor acestor inundaţii", a precizat el. 

Inundații în Italia. Urgia a lovit nordul țării

Mai multe informații și fotografii în exclusivitate obținute de StitiDiaspora puteți citi AICI. 

Bilanţul provizoriu al inundaţiilor care au lovit regiunea Emilia-Romagna, nordul Italiei, a crescut miercuri la cinci morţi, în timp ce mii de persoane au fost evacuate, au anunţat autorităţile, aleşii locali avertizându-i pe locuitori că sunt în continuare în pericol, relatează AFP.

"Numărul victimelor confirmate a ajuns la cinci, două cadavre tocmai au fost descoperite în oraşul Forli. În total, avem trei victime în Forli, una în Cesena şi una în Cesenatico, care ar putea fi un bărbat de naţionalitate germană care a fost dat dispărut de câteva zile la Rimini", a declarat un oficial al prefecturii din provincia Forli-Cesena.

Străzile mai multor localităţi au fost acoperite de apă după ploile abundente. Pe plan local, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat până la 15 centimetri de ploaie şi numeroşi locuitori au fost nevoiţi să se urce la etajele caselor sau pe acoperişul locuinţelor.

Serviciile de urgenţă au evacuat mii de persoane, salvând copii şi bătrâni, cu ajutorul elicopterelor sau al bărcilor pneumatice.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri, locuitorii din Forli, unde a fost găsită prima victimă, au fugit desculţi, şocaţi, în întuneric, cu apa până la piept, potrivit unui fotograf AFP aflat la faţa locului.

"Este sfârşitul lumii", a scris primarul din Forli, Gian Luca Zattini, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel