Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Interpol: Bază de date ADN pentru identificarea persoanelor dispărute. Care este procedura
WhatsApp
O nouă bază de date creată de Interpol va face posibilă identificarea unei persoane dispărute prin compararea la nivel internaţional a datelor genetice familiale, a anunţat organizaţia internaţională de cooperare poliţienească, relatează AFP.
Cercetătorii români au creat un test PCR capabil să identifice atât tulpina, cât și în ce stadiu este boala

''În absenţa unor identificatori precum amprentele digitale sau radiografiile dentare, ADN-ul este singurul mijloc de identificare a persoanelor dispărute care pot fi prelevate în cursul unor examene medicale sau dintr-un obiect personal precum o periuţă de dinţi'', a indicat într-un comunicat organizaţia internaţională cu sediul în Lyon.

Aceste probe pot fi comparate cu profilul ADN al unui cadavru sau al unor rămăşiţe umane neidentificate pentru a găsi o concordanţă, aşa cum a făcut Interpolul din 2004 cu baza sa de date genetice.

''Dar în cazul în care nu este posibil să se obţină direct ADN-ul persoanei dispărute, cel al membrilor familiei sale (părinţi, copii, fraţi) poate fi comparat'', prin intermediul acestei noi baze de date denumite I-Familia, a adăugat Interpol.

Părinţii ''trebuie să îşi dea consimţământul pentru ca datele lor să poată fi utilizate pentru căutări internaţionale''. Profilul lor ADN nu conţine date cu caracter personal şi este comunicat sub forma unui cod alfanumeric.

Dacă există o concordanţă, notificările vor fi trimise ţărilor care au furnizat materialul genetic provenit de la cadavrul neidentificat şi profilurile ADN ale familiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel