Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Intel anunță țările alese din UE în care ar putea construi fabrici de 17 miliarde de euro pentru rezolvarea crizei mondiale a cipurilor
Investiţia în planificata fabrică de 20 de miliarde de dolari (17 miliarde de euro) a Intel în Europa ar putea fi repartizată în câteva state membre UE, în urma crizei de aprovizionare cu semiconductori, care a afectat producţia în sectorul auto, informează publicaţia The Irish Times. Pe lista scurtă pentru construirea fabricilor se află patru state vestice. 
sursa foto: Flickr.com

În ultimele luni, grupul american Intel a încercat să obţină subvenţii publice în valoare de aproximativ opt miliarde de euro pentru a construi o facilitate de producţie a semiconductorilor în Europa.

Publicaţia britanică Financial Times (FT) a anunţat că directorul general Pat Gelsinger s-a întâlnit recent cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cu premierul italian Mario Draghi pentru a discuta despre deficitul global de chipuri care a lovit industriile din întreaga lume.

Uniunea Europeană analizează posibilitatea înfiinţării unei alianţe în domeniul semiconductorilor între producători precum STMicroelectronics, NXP, Infineon şi ASML, în ideea de a-şi reduce dependenţa de producătorii străini de cipuri în perioade în care există probleme în lanţul global de aprovizionare.

În martie, Intel anunţase un plan de 20 de miliarde de dolari pentru a-şi extinde capacităţile de producere a cipurilor de ultimă generaţie, construind două fabrici în Arizona.

"Intenţionăm să ne extindem şi în alte locaţii, în SUA şi în Europa, pentru a asigura un lanţ de aprovizionare sigur şi sustenabil pentru întreaga lume", a afirmat Gelsinger, fără a da amănunte.

Germania, Olanda, Franța și Belgia, alese pentru fabricile Intel din UEDirectorii Intel au sugerat că ar putea fi "beneficii la nivelul UE", dacă cerinţele companiei pentru o nouă fabrică europeană sunt îndeplinite, sporind posibilitatea repartizării facilităţilor şi serviciilor pentru a sprijini producţia de cipuri.

Greg Slater, vicepreşedinte pentru afacerile globale ale Intel, care face parte din echipa ce explorează oportunităţile în Europa, a declarat pentru Financial Times: "Am putea avea producţia într-o uzină şi ambalarea în alta. Activităţile de cercetare-dezvoltare ar putea fi repartizate în mai multe state membre UE".

Printre ţările unde Intel ar putea construi fabrici se află Germania, Olanda, Franţa şi Belgia. O decizie ar putea fi anunţată până la finalul anului, relatează Agerpres.

[citeste si]

G Ad:
Economie Vezi toate articolele
30 aug 2021, 13:41
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
16 oct 2021, 17:48
DCMedical.ro
16 oct 2021, 11:26
DCBusiness.ro
16 oct 2021, 18:10
DefenseRomania.ro
15 oct 2021, 16:17
DCBusiness.ro
16 oct 2021, 18:10
DefenseRomania.ro
15 oct 2021, 16:17
DCNews.ro
16 oct 2021, 17:48
DCMedical.ro
16 oct 2021, 11:26
Spectacola.ro
16 oct 2021, 10:33
Spectacola.ro
16 oct 2021, 10:33